• ”Da jeg valgte uddannelse, var det vigtigt for mig, at det både interesserede mig, og at der lå spændende jobmuligheder forude”    Trine Julie Abrahamsen
    Senior Data Scientist, Mærsk

“Da jeg valgte uddannelse, var det vigtigt for mig, at det både interesserede mig, og at der lå spændende jobmuligheder forude”

Trine Julie Abrahamsen
  Senior Data Scientist, Mærsk

 

Omgivet af dygtige

På universitet og i alle sine jobs har Trine Abrahamsen både været heldig og god til at omgive sig med dygtige mennesker. Og det smitter.

”Der har ikke været en enkelt situation eller person, der har været afgørende for, hvor jeg er i dag. Jeg er blevet farvet af dem, jeg er omgivet af, og det har altid været dygtige medstuderende og kolleger. Jeg er stadig tidligt i min karriere, og for mig gælder det hele tiden om at lære mest muligt. Derfor er det vigtigt at omgive sig med dygtige mennesker”.

Mærsk bliver som arbejdsplads rost af Trine Abrahamsen for at gøre sig umage med at ansætte gode medarbejdere og ledere. For hende selv er det nyt at være leder.

”Jeg leder et team af højtuddannede specialister, der alle er vant til at arbejde selvstændigt, så min rolle er mest at koordinere og give sparring. Man kan sige, at jeg har ansvaret for at skabe rammerne for, at mit team kan yde deres bedste”.

Fra astronaut til ingeniør

Trine har altid være god til de naturvidenskabelige fag og er i dag Senior Data Scientist i Maersk Digital. Hendes team bruger avancerede statistiske modeller og machine learning-metoder til at forudsige for eksempel efterspørgslen på containertransport.

”Jeg kan godt lide at tage ansvar for det, jeg gør, og jeg går op i at gøre ting godt. Men jeg har ikke en karriereplan eller mål om, hvor jeg vil være om fem eller ti år. Det vigtigste for mig er, at jeg hele tiden har mulighed for at dygtiggøre mig og lære nyt”.

Trine Julie Abrahamsen Senior Data Scientist, Mærsk

I folkeskolen var drømmen at blive astronaut, og Trine var i erhvervspraktik på Dansk Rumforskningsinstitut. Hun endte dog med at blive civilingeniør fra DTU, hvor hun også har arbejdet. Før Mærsk var hun hos Novo Nordisk.

Styrket af konkurrencesport

”På kandidatdelen og under min PhD var jeg en af få kvinder. Det at være kvinde i et mandsdomineret fag er noget, jeg har tænkt meget lidt over. Jeg har altid begået mig godt blandt drengene og i et konkurrencepræget sejlsportsmiljø”.

I 10 år var Trine Abrahamsen på landsholdet i sejlsport, mens hun i dag mest sejler for sjov. Selvom Trine hidtil har begået sig meget blandt mænd, er der hos Mærsk Digital cirka en fjerdedel kvinder, som alle kommer med forskellige uddannelsesbaggrunde.

”Da jeg valgte uddannelse, var det vigtigt for mig, at det både interesserede mig, og at der lå spændende jobmuligheder forude. Hvis man har interessen synes jeg helt klart, at man skal overveje en naturvidenskabelig uddannelse, men det er ikke nødvendigvis vejen for alle. Vi har alle forskellige evner og interesser”.

FAKTABOKS

Navn:Trine Julie Abrahamsen
Alder:35 år (f. 1982)
Uddannelse:Civilingeniør i matematisk modellering og computing, DTU
PhD fra Institut for Matematik og Computer Science, DTU
Titel:Senior Data Scientist (Data Science and AI)
Virksomhed:Mærsk
Børn:Ingen
Civilstatus:Ugift