”Det giver ro at kende sine styrker og svagheder og tro på, at resultaterne kommer”
Sandra Feilman
DBS Leader
Radiometer

Facts

Ledelse kræver interesse i mennesker

Medico og marketing har været den faglige retning for Sandra Feilman, mens det at skabe resultater med og gennem andre er blevet omdrejningspunktet. Især fordi hun interesserer sig for mennesker.

”Ledelse er for mig intuitivt, mens uddannelse og træning har givet redskaber. Du kan tillære meget, men ledelse handler mest om at interessere sig for mennesker. Du skal være opmærksom på trivsel, hvad der skal til for at yde det bedste og kunne motivere dem.”

Som marketingchef havde Sandra Feilman direkte ledelsesansvar, mens hun i dag arbejder projektorienteret og globalt i Radiometer på tværs af lande, kulturer og faggrupper.

”Jeg har ikke svaret på alt, men jeg er god til at sammensætte et team, der kan rykke i en retning, sætte tydelige forventninger og derigennem skabe resultater. Som leder ønsker jeg ikke, at folk skal arbejde for mig, men med mig.”

Sæt ord på det, du vil

Den nuværende titel som DBS Leader dækker over et job som intern projekt- og proces- konsulent. Fordi stillingen rummer så meget menneskelig ledelse, er det også inkubation til at blive general manager, altså direktør for et af koncernens datterselskaber.

”Mit mål at blive general manager. Den målsætning er modnet over tid og var ikke formuleret for 10 år siden. Min vej har været et gøre det godt, hvor jeg var, og sige hvor jeg gerne ville hen næste gang. Det er vigtigt at række hånden op og give udtryk for sine ønsker.”

Som leder har Sandra selv oplevet, hvor svært det er at hjælpe medarbejdere, der ikke kan sætte ord på, hvor de gerne vil hen. Hun minder om, at hver stilling er et jobinterview til den næste. Selv har hun rykket sig opad, trin for trin, igennem 10 år i Radiometer.

Find dig selv ude

I folkeskolen fik lærerne skubbet Sandra i retning af at blive ingeniør, fordi hun var god til matematik, kemi og fysik. Lidt tilfældigt fik hun erhvervsøkonomi som valgfag i gymnasiet, og det skabte helt nye interesser og vækkede drømmen om eventyr i andre lande.

”Jeg har rejst meget, og min inspiration til at vælge uddannelse og job er fundet uden for mit eget postnummer.  Det er vigtigt at træde ud af sin komfortzone og møde nogen, der tænker anderledes. Udlandsrejser har været med til at give perspektiv på muligheder og jobvalg”

I stedet for at blive ingeniør læste Sandra cand.merc. i international marketing og management og har i alle sine jobs arbejdet globalt. Med det følger meget rejseaktivitet. Det giver logistiske udfordringer med to børn og en mand, der har en direktørstilling.

”Fordi vi begge er karrieremennesker, er der gensidig forståelse for prioritering af jobbet, og det giver ro i baglandet. Vi har også en babysitter og beder nogle gange venner om at hente børn. Hver uge sætter vi os med familiekalenderen og planlægger, hvem der gør hvad.”

Baglandet skal være i orden

For Sandra har det ikke været en overvejelse at droppe eller skrue ned for karrieren på grund af børnene, som hun ser mange andre kvinder med lange uddannelser bag sig gøre. Årene med små børn og manglende nattesøvn var hårde, men behovet for selvstændighed er stort.

”Det giver ro at kende sine styrker og svagheder og tro på, at resultaterne kommer. Mit køn har aldrig været en udfordring, for hverken medico eller marketing er typisk mandsdomineret. Vi har flere kvinder i vores seniorledelse, og det hjælper at have nogen at spejle sig i.”

Også når det handler om at vælge uddannelse anbefaler Sandra Feilman at søge inspiration og helst hos nogen, der har drømmeuddannelsen for at høre om de jobs, der følger efter.

”Tidligt i ens karriere er fokus fagspecifikt, men senere handler det mere om, hvordan du håndterer dig selv og andre. Hvis du leverer og gør det godt, bliver du ved med det. Med tiden finder du din egen formular på succes, du tager med dig, når du får nye ansvarsområder.”