Vær ikke bange for at kombinere karriere og familie.
Rikke Krause
VP of Special Projects, Innovation
Coloplast

Facts

Hvad finder du mest interessant ved din karriere og din lederstilling?

Jeg har lært, at jeg kan opnå meget mere gennem andre, end jeg selv kan – det er det, jeg bedst kan lide ved at være i en lederstilling. Når du som leder formår at få dit team med dig og arbejde mod samme mål, kan en velfungerende og inspireret gruppe virkelig flytte bjerge.

 

Hvad har været afgørende for at bringe dig til hvor du er i dag?

Sandsynligvis fire ting: 1) At gøre ting, som jeg virkelig kan lide (hvis det er sjovt, gør man sig mere umage), 2) at turde at sige ja til muligheder, hvor jeg ikke nødvendigvis følte mig på sikker grund, 3) hårdt arbejde, 4) at have en sponsor i mit firma, der tror på mig og giver mig muligheder

 

Fortæl om en kvindelig rollemodel og hvilken positiv indflydelse denne person har haft på dig – enten personligt eller professionelt?

Jeg har ikke én bestemt rollemodel, men snarere mange forskellige mennesker, som jeg bruger til forskellige ting (fx kommunikation, værdier eller work-life balance). Hvis jeg kun skulle vælge én person, ville jeg nævne Mai-Britt Poulsen, som er seniorpartner i Boston Consulting Group, og som jeg arbejdede med i BCG. Jeg er ikke enig med hende i alt, og vi kører vores karriere og liv forskelligt. Men hun er fantastisk til at vise, at du virkelig kan ‘chart your own course’, og at du ikke behøver at designe dit liv som alle andre. Jeg finder hendes dedikation meget inspirerende.

 

Hvilket råd vil du give unge kvindelige studerende i dag?

Vær ikke bange for at kombinere karriere og familie. Selvfølgelig kan det fungere – men det er vigtigt at vælge den rette mand, og én som vil være fælles om ansvaret.

 

Hvilken rolle tror du STEM-uddannelser (videnskab, teknologi, teknik, matematik) vil have i fremtiden?

En kæmpe rolle! Der er flere og flere jobs, hvor disse færdigheder er nødvendige, også i lederstillinger, hvor man efterspørger en mere databaseret baggrund og god forståelse af tal.