Pernille Krogh-Meyer - Lead The Future
”Det er sjovt at komme op i stor skala og være en del af en kæmpe virksomhed. Her er virkelig plads til at udrette noget”
Pernille Krogh-Meyer
Brand CIO Svitzer
Mærsk

Facts

Ledelse skal skabe mening

Med skiftet fra Novozymes til Mærsk har Pernille Krogh-Meyer fået færre under sig. Til gengæld er hun kommet tættere på forretningen, og dét giver mere mening for hende.

I Mærsk er IT blevet samlet i én enhed på tværs af de forskellige brands. Pernille Krogh-Meyer er Brand CIO for Svitzer, der er forretningsenheden med slæbebåde hos Mærsk. Hendes team skal servicere Svitzer strategisk såvel som taktisk som en del af at understøtte Svitzers strategi fremadrettet.

”Jeg kan godt lide at være leder og at udvikle andre, og jeg vil i særdeleshed gerne være med til at bestemme retningen. Det skal bare være med det rigtige formål og give mening. Jeg er gået fra at have 13 medarbejdere til tre specialister under mig, men er nu kommet virkelig tæt på forretningen”.

Det at være en del af den udvidede ledelsesgruppe i både IT og Svitzer, samt det forretningsvendte fokus, passer Pernilles temperament perfekt. Allerede i sit speciale i anvendt matematik på DTU var Pernilles fokus at løse en konkret forretningsudfordring. Dengang for British Airways.

Altid en af drengene

I gymnasiet overvejede hun både sproglig og matematisk linje. Hendes mor påpegede, at matematikken åbnede flere døre. Senere sagde hun det samme om en ingeniøruddannelse, da Pernille overvejede at læse matematik og fysik på universitet.

”Jeg lyttede til min mor, men jeg tror, det er vigtigst at vælge uddannelse efter interesse. Det gjorde jeg også med anvendt matematik. På uddannelsen gik drengene mest efter softwareudvikling og kodning, hvor vi få piger mere brugte kodningen til at løse matematiske problemstillinger”

Som barn var Pernille en drengepige og spillede fodbold og bas. I dag er hun Liverpool-fan og nyder at se en fodboldkamp og drikke en øl – gerne sammen med sin mand. Det er ikke kun interesserne, der gør, at hun altid har fundet det lettest at være ’en af drengene’. Det er også et mindset og en måde at agere på.

Gør dit bedste

”Da jeg var nyuddannet, kørte jeg frem med 120 kilometer i timen. I dag er jeg blevet mere politisk bevidst og opbygger netværk på en anden måde. Det er vigtigt. Jeg har ikke en konkret drøm for, hvor jeg gerne vil hen i min karriere, for så ville jeg sige den højt. Jeg er mere drevet af udfordring og synes, at det er sundt at få strakt sine grænser”.

Det var med spændt forventning til arbejdstidskulturen, at Pernille Krogh-Meyer startede op hos Mærsk. Men selv om ambitionsniveauet er højt, er der plads til livet. Hun har også tid til både sin mand, deres to små sønner, en vel livlig hund og crossfit træning ud over jobbet.

”Det er sjovt at komme op i stor skala og være en del af en kæmpe virksomhed. Her er virkelig plads til at udrette noget. Jeg er ikke drevet af det materielle, men af mening. Jeg tror på, at du altid skal gøre dit bedste. Så skal du nok komme derhen, hvor du ønsker at være”.