Ledelse er en disciplin i sig selv, så sørg for at det er din lidenskab.
Orit Magyar
Direktør, Business Support Applications (Global IT)
Coloplast

Facts

Hvad synes du er mest interessant ved din karriere og din lederposition?

Det mest interessant er de mange forskellige ansvarsområder og mennesker jeg samarbejder med. Jeg har lært værdien af ​​at omgive mig med mennesker, der ser ting forskelligt. Derudover tror jeg også, at det faktum, at min karriere har skiftet retning en del gange, også mellem ledelse og specialist område, viser, at du ikke behøver at have en lige karrierevej. Du skal prøve forskellige ting for at finde ud af, hvad der er det bedste match for dig, på lige netop det tidspunkt i dit liv. Jeg udvikler mig konstant og tilpasser min karriere til dette.

Det mest interessante ved min nuværende stilling er det 360 graders ledelsesperspektiv jeg får. Jeg finder det lige interessant at udvikle mit team og mit strategiske område, som at interagere med mine kollegaer internt i forskellige dele af organisationen, såvel som eksternt samarbejde. Og det bedste er at ingen dage ligner den foregående.

Hvad har været afgørende for at bringe dig til hvor du er i dag?

Man skal vove at kaste sig ud i det ukendte og gribe de muligheder, der dukkede op – også dem, der ikke nødvendigvis lige lå i kortene, den dag du dimitterede. Derudover har fokus på færdigheder og præferencer også spillet en vigtig rolle i udvælgelsen og fravælgelsen af ​​muligheder og har ført mig til en position, der matcher mine ønsker og kompetencer. Sidst men ikke mindst, har jeg altid haft en stærk passion for at engagere mig i det, jeg tror på, og har aldrig været bange for at udtrykke mig.

Fortæl om en kvindelig rollemodel og hvilken positiv indflydelse denne person har haft på dig – enten personligt eller professionelt?

Jeg kunne nævne mange – men jeg synes, at det mest interessante er, at de alle har de samme karaktertræk. De står ved, hvem de er, og de kæmper for en sag, de stærkt tror på – de ser alle ud til at følge deres indre kompas. De er stærke og alligevel medfølende. Disse kvinder har vist mig, at du ikke behøver at passe ind i en i speciel kasse for at have indflydelse og inspirere – hvis du bruger dine styrker og følger din overbevisning, sender det et stærkere signal end at prøve at leve op til en stereotyp lederprofil.

Hvilket råd vil du give unge kvindelige studerende i dag?

Noter dig hver gang du oplever noget, som du virkelig nyder arbejdsmæssigt eller noget du virkelig ikke kan li’. Disse markører findes lige fra starten af ​​vores karriere, selv i studenterjobs. Nogle af disse erfaringer vil også afsløre, om ledelse er vejen for dig. Ledelse er en disciplin i sig selv, så sørg for at det er din lidenskab – kan du lide at se andre vokse? Er du en inspiration for andre? Hvis du svarer ja på disse spørgsmål – så vær ikke bange for at springe ud i de muligheder, der opstår på din vej. Husk, at hvert trin er en læring, og at det specielt er vores fejl vi lærer af.

Hvilken rolle tror du STEM-uddannelser (videnskab, teknologi, teknik, matematik) vil have i fremtiden?

Jeg tror, ​​at STEM-uddannelser vil være grundlæggende for vores evne til at drive hele dagsordenen omkring bæredygtighed og klima. Vi bliver nødt til at finde nye teknologiske løsninger, der kan motivere menneskeheden til en mere bæredygtig måde at leve på.