”Det er en udfordring for vores diversitet, at kvinder ikke hjælper og støtter hinanden, som mændene gør”
Nazarena Mazzaro
Vice President of Medical Affairs
Coloplast

Facts

Support i stedet for modstand

Nazarena Mazzaro kommer fra Argentina, hvor kulturen er mere mandsdomineret, og kvinder derfor ikke har samme muligheder som i Danmark. Det overrasker hende, at danske kvinder ikke i højere grad støtter og hjælper hinanden.

Optimale muligheder for en Ph.d. inden for Biomedical Engineering fik Nazarena Mazzaro til at flytte til Danmark. Jobmulighederne der fulgte efter endt uddannelse fik hende til at slå rødder. Alligevel kan hun stadig blive forundret over den danske kultur og især Janteloven.

”I Argentina er en kvinde rollemodel, hvis hun stikker næsen frem, fordi så få tør. Danske kvinder er fulde af power lige fra børnehaven, men Janteloven gør, at de eksempelvis er mere kritiske over for dem, der tør tage en lederstilling. Helt modsat Argentina kan man i Danmark møde modstand, udelukkende fordi man som kvinde stikker næsen frem. Det er en udfordring for vores diversitet, at kvinder ikke hjælper og støtter hinanden, som mændene gør”.

For Nazarena Mazzaro er kultur og kulturbærere afgørende for vores tilgang til arbejdsliv og karriere.  Hun mener, at mange kvinder vælger lederrollen fra for at blive i gruppen, hvor modstanden er mindre.

Det hele værd

Det kræver ti år års uafbrudt beskæftigelse at opnå dansk opholdstilladelse, og kombineret med et højt ambitionsniveau har Nazarena ikke ligget på den lade side.

”Det har været det hele værd, og jeg er rigtig glad for min rejse, og for hvor langt jeg er nået i min karriere. Men det har da også haft sin pris med eksempelvis at være langt væk fra sin familie, sit land og sine rødder”

Titlen Vice President of Medical Affairs giver Nazarena ansvaret for blandt andet kliniske studier og godkendelse af produkter, herunder dokumentation og regulativer. Oprindeligt var hun forsker, men hun fik behov for mere konkrete resultater af sit arbejde og skiftede til medico-branchen.

Pres på ledere

”Forskning er i virkeligheden en historie, der aldrig ender. Nu føler jeg, at jeg arbejder med noget, der kommer ud i den virkelige verden og hjælper patienter. Den risikovurdering, der ligger i at tage beslutninger, tiltaler mig også”.

Hun fik tilbudt sit første lederjob efter halvandet år i branchen, og på et tidspunkt hvor hendes dansk var begrænset. Men med en fokuseret indsats fik hun lært sproget, og rollen som chef er hun vokset i. Personaleansvaret udfordrer hende mere end de faglige aspekter af at være leder.

”Jeg tænker tit, at du som leder kommer under en anden type pres, fordi du bliver mere personligt eksponeret for kritik. Til gengæld er det dig, der bestemmer retningen. Det motiverer mig og passer til min personlighed – jeg er både passioneret og utålmodig af natur”.