“Hvis du vil påvirke verden og din egen hverdag, skal du blive leder”
Nana Bule
CEO
Microsoft

Facts

Frihed til et rigt liv

Som direktør for marketing og operations hos Microsoft i Danmark bærer Nana Bule et stort ansvar, men det har hun altid både søgt, fået og taget. Med det følger friheden til at leve et liv, der for hende er rigt.

”Historisk set har vi kvinder måske tænkt, at med større ansvar følger mere arbejdstid, men sådan er det ikke kun. Selvfølgelig fylder ansvaret mentalt, men jeg har et større team omkring mig at levere igennem. Fordi mit arbejde er meningsfuldt, tænker jeg ikke i tid.”

Nana Bule er som direktør for marketing og operations ansvarlig for den daglige drift af den danske afdeling af Microsoft; herunder de forskellige produktdivisioner samt marketing og kommunikation.

Du kan, hvad du vil

”Jeg kan godt lide at have ansvar og er tryg ved det. Det er naturligt for mig at tage lederskab, og jeg har ikke noget imod at bestemme. Jeg synes, jeg gør en forskel, når jeg giver min erfaring videre og kan sætte mit netværk i spil. At flytte mennesker og forretninger er en naturlig del af at være leder for mig.”

Efter nogle år hos en europæisk e-commerce virksomhed kontaktede Nana Bule selv Microsoft. Hun startede som teknisk specialist og har siden ofte skiftet job internt og steget i graderne i en virksomhed, hvor den, der har evnerne og viljen, får lov til at vokse og udvikle sig.

Jeg har aldrig følt, at mit køn var en begrænsning eller oplevet det berygtede glasloft. Som enebarn med en far, der drømte om en søn, er jeg nok kønsneutralt opdraget. Jeg har lært, at du kan, hvad du vil, men du får intet forærende. Du skal selv tage ansvaret. Og det har jeg altid gjort”

TECH former fremtiden

”Det er vigtigt at følge sine egne drømme og ikke andres. Du er dygtigere til det, du kan lide. Hvis du vil forme fremtiden, vil jeg anbefale en naturvidenskabelig vej. Det er fedt at have indflydelse, og hvis du vil påvirke verden og din egen hverdag, skal du blive leder.”Nana Bule tror på, at mangfoldighed bedst løser fremtidens udfordringer og håber at se flere kvinder i den videnskabelige verden. For hende selv har en mere teknisk vej ført til en toplederstilling. Drømmen er fortsat konstant udvikling professionelt som privat.”Jeg har altid været bevidst om at nå et sted hen, hvor jeg havde frihed til at gøre, som jeg vil – kunne give mine børn en god opvækst og rejse en masse med både familie og venner. Mine drømme har ikke været materielle. Det er mennesker og oplevelser, der giver mig et rigt liv.”’

Det vigtige netværk

Når det kommer til oplevelser, trækker både bjerge og hav i Nana Bule, der ellers er vokset op langt fra begge dele. Hele familien holder af aktive ferier og har udarbejdet en liste over ønsker til fremtidige oplevelser. Også med sine venner rejser Nana Bule gerne ud i verden.”Med min norske veninde er det allerede blevet til flere vandreture i de norske fjelde. Jeg er vild med naturen, og den er god for mig, når jeg skal have clearet hovedet. Det har vi alle brug for ind imellem. En tur i det kolde hav virker også rigtig godt for mig, så derfor er jeg vinterbader og havsvømmer.”Familie, venner og et aktivt liv er kendetegnende for Nana Bule som privatperson. Hun elsker at samle mennesker til middage for at skabe nye forbindelser og venskaber på tværs af sit netværk og at lade diskussionerne over bordet udvide horisonten. Både i sit arbejdsliv og i sit privatliv er interaktionen med andre det vigtigste for Nana Bule.”Med en anden veninde mødes jeg ofte tidligt om morgenen. Så går vi en tur langs havet i rask tempo og får vendt hele verdenssituationen.  I det hele taget har jeg et fantastisk netværk af kloge og stærke kvinder, som jeg sparrer med om livet og karrieren.”