”For enhver er det vigtigt at finde den kultur, man trives i for at kunne levere optimalt og have sit hjerte med”
Monika Gram Ritter
Senior Director, Global Marketing
Radiometer

Facts

Tag godt imod feedback

Flere gange i sin karriere har Monika Gram Ritter lyttet til og ageret på feedback fra mere erfarne lederne, og det har rykket hende fremad. I dag er hun global marketingdirektør for Radiometers største produktlinje.

Som global marketingdirektør for Radiometers største produktlinje er Monika Gram Ritter med til at sætte den strategiske retning, for hvor virksomheden gerne vil bevæge sig hen både i forhold til at skabe vækst med eksisterende og udvikle nye produkter og ydelser.

”Vi er selvfølgelig en virksomhed, der skal tjene penge, men vores produkter og support hjælper dem, der redder liv. Mit hjerte banker for vores slutbrugere – læger, sygeplejersker og laboratoriefolk. Deres behov er vores fokus i udviklingen af nye produkter.”

Monika leder flere teams, der både afdækker brugeres behov, samarbejder med udviklingsafdelingen om udviklingen af nye produkter, samt lancerer nye produkter og supporterer salg i markedsføring af eksisterende produkter. Uanset branche har Monika altid arbejdet i markedsledende virksomheder.

”Passion og det at være bedst på sit felt har fyldt meget i alle de virksomheder, jeg har været ansat i, og det er klart en kultur, der inspirerer mig og gør, at jeg efter 12 år stadig går glad på arbejde. For enhver er det vigtigt at finde den kultur, man trives i for at kunne levere optimalt og have sit hjerte med”

En international familie

”Tidligt vidste jeg, at jeg gerne ville arbejde internationalt, men også at min sprogkunnen skulle være et redskab og ikke jobbet i sig selv. Derfor fik jeg den økonomiske dimension med. Senere fandt jeg ud af, at jeg er god til at navigere i en teknisk B2B verden og fandt især min plads i medtech.”

Det internationale har præget Monikas liv. Hendes mor er fra Schweiz, og selv har hun boet i Schweiz og Tyskland af flere omgange, ligesom hun er gift med en tysk mand. Sammen har parret også boet i England, før de slog sig ned i Danmark og fik tre børn.

”Familielivet har altid stået højt på min agenda. Uanset hvor travlt jeg har haft, har der været tid til familieskiferier i alperne, børnenes håndbold, træning, kamp og hygge med mit eget hold og at invitere vores venner til julekomsammen med hjemmebagte schweiziske småkager,”

Sig hvad du vil opnå

Om småkagerne så først blev bagt natten før, stod de klar til gæsterne, for Monika gør det, hun har sat sig for. Arbejdsmæssigt har det givet hende en lang række ledende stillinger.

Monika trives i høj grad med lederrollen og med at få et team til at performe bedst muligt, men ledelse opad og at melde sine ambitioner klart ud er også et vigtig ledelsesparameter, som Monika har måtte øve sig i.

”Jeg var den pæne pige fra Jylland, der tog en MBA samtidig med, at jeg havde to små børn, leverede til punkt og prikke på arbejdet og tænkte, at så skulle det hele gå. Men tilbuddene og karrieren kommer ikke altid af sig selv, så det er vigtigt at sige højt, hvad du ønsker at opnå – og at bede om feedback, så du hele tiden kan blive bedre.”

Lær af feedback

Selv har Monika fået som feedback at bringe sig selv og sine kompetencer mere i spil, når hun agerer på øverste ledelsesniveau i virksomheden.

”Jeg har skullet lære balancen mellem passende ydmyghed og at turde udfordre ledere over mig selv via min viden og mine kompetencer. På alle niveauer – men især på øverste ledelsesniveau – er det vigtigt at byde ind.”

Nogle gange kan feedback føles som kritik, men hvis den er velment, er feedback altid lærerigt at forholde sig til. Monika har nydt godt af både feedback og også egentlig mentoring fra erfarne ledere. Hun har også selv ageret mentor for yngre ledere og deler med glæde ud af sine erfaringer.