Der er ikke én rigtig uddannelse, og du kan forme din egen retning undervejs.
Mette Hindborg Gade
Associate Partner
McKinsey

Facts

Fremtiden handler om relationer

Det er ikke kompetencerne fra uddannelsen som civilingeniør Mette Gade selv tillægger størst værdi. Det er evnen til at bygge relationer. Hun tror på, det også bliver den vigtigste i fremtiden.

”Du kan aldrig automatisere empati og evnen til at skabe relationer, og derfor bliver det nogle af de vigtigste kompetencer i fremtiden. Verden bliver kun mere omskiftelig, så det handler om at kunne tænke kreativt, løse problemer og frem for alt at kunne skabe relationer.”

Mette Gade ved af egen erfaring, at det kan være en god ide at lære de teknisk tunge fag tidligt og tilegne sig de bløde senere. Alle skal ikke være ingeniører, men ifølge Mette er det fint at være lidt nørdet. Desuden tror hun, at teknologi bliver en uundgåelig del af alle uddannelser i fremtiden.

Målet er samspil

Mette forklarer gerne management consulting som, at hun løser store problemer for store virksomheder. Udfoldet er det noget mere komplekst med tekniske og finansielle analyser, implementering af strategier og navigation i ledelsesdynamikker. Andre gange er det at skabe et mere alternativt fundament for samspil.

”Vi kan komme med alverdens analyser, men de hjælper intet, hvis ikke vi kan få folk til at spille sammen. I et af mine første projekter hos McKinsey skulle vi have to virksomheder til at samarbejde. De blev først ét team, da jeg havde fået dem til at spille fodbold på miksede hold.”

Scoren var nul i autoritetstro, da Mette Gade engang blev personlighedstestet, og hun anede intet om konsulentbranchen, da hun gik på DTU. Hun endte hos McKinsey via en gammel ven og ved i dag, at succes i branchen mere afhænger af evnen til at løse komplicerede udfordringer end en specifik form for faglighed.

Kønsroller derhjemme 

Mette Gades tilgang til opgaver er både naturvidenskabelig og menneskelig. Hun er det mæglende midterbarn med en struktureret ingeniør som far og en empatisk specialpædagog som mor. I hendes eget ægteskab er rollerne modsat; ingeniøren er gift med en skolelærer. 

”Vi har meget forskellige erhverv men meget ens værdier. Vi vil begge gerne hjælpe og udvikle andre. Vores målgrupper er bare forskellige. Kønsroller, status og uddannelsesniveau har aldrig været et issue hos os, og vi har begge holdt seks måneders barsel med vores søn”.  

Det kommer Mette Gades karriere til gavn at være gift med en skolelærer, der har lidt mere humane arbejdstider end hende selv. Desuden er han en stor hjælp i forhold til at holde styr på Mettes ting, for hun er utilgiveligt distræt og mister ofte alt fra nøgler til mobiltelefoner.