”Når jeg rekrutterer, går jeg efter engagement. Det er et stort plus at havde været aktiv i en forening eller i politik”
Mette Feifer
Markedsdirektør
Dansk Erhverv

Facts

En lederrolle formet af politik

Fra teenageårene var Mette Feifer politisk aktiv, og det formede også de første år af hendes professionelle liv. På et tidspunkt trak den virkelige verden mere end spillet bag Christiansborgs tykke mure, og i dag er hun markedsdirektør hos Dansk Erhverv.

Der er plads til uenighed og en fyldig debatkultur i et politisk parti. I hvert fald i det parti Mette Feifer engang tilhørte. Engagementet i samfundshold og lysten til at skabe forandring gav mere mening i den virkelige verden end som næstformand i et politisk parti.

”Jeg trivedes med kombinationen af politik, kommunikation og ledelse. Men jeg savnede at have kolleger og sammen med dem arbejde hen imod et fælles mål. I erhvervslivet er der fokus på resultater og på at eksekvere. Der er en retning, du er nødt til at følge, og beslutninger bliver ført ud i livet. Det kan jeg godt lide.”

Som en del andre yngre politikere manglede Mette Feifer at få skrevet sit speciale, men uddannelsen i statskundskab fik hun effektivt færdiggjort, da hun blev ansat i den erhvervsorganisation, der i dag er Dansk Erhverv.

Alenemor med karriere

”Metodefriheden var stor, hvis der blev skabt resultater for medlemmerne. Jeg viste initiativ, og det blev anerkendt af gode chefer, så jeg fik gradvist mere ansvar som først teamleder og souschef, siden som markedsdirektør. I dag er jeg én af ti underdirektører under direktionen på to.”

På privatfronten udviklede livet sig også, og på et tidspunkt ville Mette Feifer gerne være mor. Det blev hun alene, så der er kun én om ansvaret, men heldigvis er der både gode bedsteforældre og en barnepige til at hjælpe i hverdagen og ved de aftenarrangementer, jobbet indebærer.

”Jeg har ikke prøvet, at vi var to forældre, så det er mit vilkår at være én om både glæder og besværligheder. Jeg har et godt bagland, men prioriterer også helt klart. Jeg har ikke ret meget tid for mig selv, så jeg når hverken så meget motion eller hygge med vennerne som tidligere. Men det hele går op, og jeg kan heldigvis sagtens både have en karriere og være mor”

Engagement tæller

Faktisk har Mettes karriere kun tegnet sig endnu mere positivt, efter hun blev mor. Da hun kom tilbage fra barsel, fik hun ansvar for endnu en afdeling under sig, så hun i dag har ansvar for knap 30 ansatte. Gode ledere har båret Mette frem, som hun nu selv gør med andre.

”Jeg er vokset op med to forældre, der var engagerede i alt fra det lokale vandværk til fredsbevægelsen, og jeg er rundet af, at man deltager og tager ansvar.”

Lederevnerne blev også tidligt formet. Det krævede for eksempel en vis gennemslagskraft at få tredive ungdomspolitikere med tømmermænd til at rydde op fra fest efter et seminar. Rent fagligt opfordrer Mette Feifer til at gå efter interesse allerede ved valg af uddannelse. Men mere end eksamensbeviset tæller på arbejdsmarkedet.

”Når jeg rekrutterer, går jeg efter engagement. Det er et stort plus at havde været aktiv i en forening eller i politik, når man skal være ansat i en erhvervsorganisation, hvor man skal tage initiativ, træde frem og håndtere komplekse relationer med medlemmer, journalister og politikere.”