Gode ledere er ikke altid – og bør ikke være – eksperter i alt, hvad deres team laver.
Marta Anna Dabkowska
Leder af BI Partnering
Maersk Drilling

Facts

Var der en specifik årsag til eller et specifikt øjeblik, hvor du indså, at du ville forfølge en lederkarriere?

 I stedet for et øjeblik var det faktisk en vækstproces, der resulterede i, at jeg stræbte efter en lederposition. Jeg har arbejdet med forskellige projekter og med gradvist stigende ansvar. Til sidst indså jeg, at jeg nyder at lytte til og analysere folks idéer, men også at jeg er fortrolig med beslutningstagning. Jeg tror, ​​det er vigtige egenskaber hos en leder, og det hjalp mig med at indse, at jeg ønsker at forfølge en lederkarriere.

 

Hvad har været afgørende i forhold til at bringe dig til det sted, du er i dag?

Jeg startede i Maersk Drilling som studenterassistent. På trods af at jeg var ret uerfaren og ny i organisationen, blev jeg altid behandlet med respekt. Desuden blev min mening generelt værdsat og endda aktivt efterspurgt af mine jævnaldrende og af mine overordnede. Denne tankegang baseret på tillid og nysgerrighed bærer jeg med mig i alle de roller og projekter, som jeg er involveret i.

 

Fortæl os om en kvindelig rollemodel, og den betydning denne person har haft for dig – enten personligt eller privat.

Der er ikke en bestemt person i mit liv, som jeg kan kalde en rollemodel, men jeg genkender mange kvinder i mit netværk, der har egenskaber, som jeg selv ønsker at tilegne mig. Jeg er heldig at arbejde sammen med kvinder, der er tålmodige uden at se svage, selvhævdende ud uden at se aggressive ud. Jeg ser den balance, de tilfører til lokalet, især i de mandsdominerede industrier.

 

Hvad værdsætter du mest ved dit job i dag?

Jeg nyder virkelig at være en del af den digitale transformation, som Maersk Drilling gennemgår lige nu. Som en del af IT-afdelingen har jeg en chance for at påvirke den måde, organisationen bruger data på og den værdi, der høstes som et resultat. Et afgørende aspekt her er ændringen af folks mindset, og det er muligvis den mest udfordrende – og mest givende del af denne rejse.

  

Hvad betyder godt lederskab for dig?

Empowerment. Ledere bør give råd og vejledning uden at påtvinge teamet ideer og deres egne måder at arbejde på. For at opnå dette skal der være tillid og respekt mellem lederen og teamet. Gode ​​ledere er ikke altid – og bør ikke være – eksperter i alt, hvad deres teams laver.

 

Hvordan forestillede du dig, at dit liv og din karriere ville være, da du var 25?

Selvom det ikke er så længe siden, har mine ambitioner udviklet sig ganske betydeligt. Jeg ville være en del af interessante ingeniørprojekter – og helst lede dem – samtidig med at jeg ville opretholde en sund balance mellem mit arbejds- og privatliv. Jeg forestillede mig, at jeg med tiden ville finde min niche og kunne fokusere på et område inden for ingeniørskab. Livet havde dog en anden plan for mig, og jeg er glad for, at jeg fulgte de muligheder, der opstod uden for min oprindelige plan. Selvom jeg arbejder inden for IT nu, anvender jeg konstant analytisk tænkning og kompetencer inden for problemløsning, som jeg har lært fra ingeniørskab. Jeg har mulighed for at lede og konsultere alle former for tværfaglige projekter, og jeg nyder variationen i dette samtidig med, at jeg opretholder en sund balance mellem mit arbejds- og privatliv.