Du kan altid lære undervejs, og for mig at se er det den måde, du vokser og lærer mest på.
Marika Reis
CINO (Chief Innovation Officer)
Maersk Drilling

Facts

Var der en specifik årsag til eller et specifikt øjeblik, hvor du indså, at du ville forfølge en lederkarriere?

Jeg kan ikke huske det nøjagtige øjeblik, da jeg var meget ung. Jeg elskede at forstå, hvordan verden og ting fungerede generelt allerede som barn. Jeg elskede fysik, kemi, biologi og matematik i skolen. Derefter blev løsningen af ​​de store problemer i verden en lidenskab i gymnasiet og videre. På det tidspunkt fokuserede vi primært på at hjælpe mennesker med terminale sygdomme og finde kure, der endnu ikke eksisterede.

 

Hvad har været afgørende i forhold til at bringe dig til det sted, du er i dag?

Jeg er meget heldig at være opvokset i Sverige, hvor jeg som en talentfuld ung studerende, blev fortalt af mine lærere og forældre, at jeg var lige så god eller endda bedre end nogen mand derude. Dette har hjulpet mig meget til at tro på mig selv og mine evner; noget, som jeg tror er nøglen til at blive succesfuld. Jeg vil råde alle unge derude til at omgive dig med mennesker, der tror på dig og bygger dig op fremfor at bryde dig ned. Troen på mig selv kombineret med min vilje til at tørre gøre nye ting har fremskyndet min karriere meget. Det har åbnet muligheder, som jeg ikke engang turde drømme om. Jeg har ofte taget en chance med ting, som jeg ikke fuldt ud vidste, hvordan jeg skulle håndtere. Du kan altid finde ud af ting og lære undervejs, og for mig at se er det den måde, du vokser og lærer mest på. Hvis der er mulighed for at gøre noget stort, så gør det! Selv hvis du ikke har den svageste anelse om, hvordan du gør det – hvis du fejler, har du lært meget, og så kommer du bare op på hesten igen med mere erfaring og viden i din rygsæk.

 

Fortæl os om en kvindelig rollemodel, og den betydning denne person har haft for dig – enten personligt eller privat.

Den leder, jeg havde lige før jeg blev direktør, var en utrolig motiveret og visionær leder. Hun pressede ikke kun på for at skabe forandring i virksomheden, jeg var ansat i på daværende tidspunkt, hun tog sig også tid til sparring og til at hjælpe mig med alle de interviews og tests, jeg skulle igennem for at tage det næste skridt i min egen karriere, hvormed hun effektivt hjalp mig med at blive leder. I dag forsøger jeg at gøre det samme for alle de talentfulde mennesker, jeg møder. Jeg sørger for, at jeg hjælper dem og sparrer med dem, så de lettere kan tage det næste skridt i deres karriere.

 

Hvad værdsætter du mest ved dit job i dag?

Der er så mange ting, jeg elsker ved mit arbejde i dag. Hvordan man skaber forandring og gør en virksomhed innovativ, hvordan man løser klimaforandringer, hvordan man skaber ny forretning og vækst for virksomheder, hvordan man får de bedste muligheder for mine talentfulde medarbejdere. At være leder giver mig friheden til at gøre alle disse ting i mit daglige arbejde. Det giver mig også mulighed og frihed til at drive de ting, jeg tror på.

 

Hvad betyder godt lederskab for dig?

For mig er godt lederskab meget simpelt. ’Walk the talk’, kæmp for det, du tror på, og sørg for, at du fortsætter med at lære, vokse og udvikle dig med tiden.

 

Hvordan forestillede du dig, at dit liv og din karriere ville være, da du var 25?

Jeg forestillede mig at jeg ville arbejde i mange forskellige lande med mange forskellige interessante mennesker og med emner, der betyder noget. Alle de ting, jeg laver i dag. Jeg er meget heldig at kunne sige det.