“Vær ambitiøs og tag ansvar.”
Marie Jacobsen
IT Senior Manager, Platform, Integration & Data
Ørsted

Facts

Hvad synes du er mest interessant ved din karriere og din lederposition?

Jeg nyder at arbejde sammen med mange forskellige talentfulde mennesker og specielt det at følge og støtte dem i deres rejse, sætte en retning for et team og opnå konkrete resultater, der gør en forskel.

Hvad har været afgørende for at bringe dig der, hvor du er i dag?

Jeg har altid været meget tydelig i min prioritering af, hvad der er vigtigt både på arbejdspladsen og i mit privatliv, men også meget fokuseret på, hvad der gør mig glad. Det gode samarbejde med mine overordnede og mentorer, samt deres inspiration og støtte, har også været rigtig vigtigt og hjulpet mig til, hvor jeg er i dag. Derudover har mit netværk vist sig at være en afgørende faktor, når det kom til nye muligheder og at åbne døre.

Fortæl os om en kvindelig rollemodel der har betydet noget for dig – enten personligt eller professionelt?

Jeg har ikke en bestemt kvindelig rollemodel. En rollemodel for mig er ikke en bestemt person. Det er mere en type. Jeg bliver virkelig inspireret, når jeg møder nogen, der er passioneret, engageret og hvor du kan mærke deres energi. Det inspirerer mig til at gå ud og lære nye ting og sætte nye mål.

Hvilket råd vil du give unge kvindelige studerende i dag?

Vær ambitiøs og tag ansvar. Forvent ikke, at folk vil bemærke dig, bare fordi du laver et godt stykke arbejde. Jeg fik engang et godt råd fra en af ​​mine mentorer “Appelsinerne falder ikke i turbanen af ​​sig selv – du bliver nødt til at ryste træet eller plukke dem selv”. Jeg har givet dette råd mange tanker, og det var også den vigtigste drivkraft da jeg ansøgte om min første lederposition.

Når du ser ind i fremtiden, hvilken rolle tror du så STEM-uddannelser (videnskab, teknologi, teknik, matematik) vil have?

Jeg tror disse uddannelser er fremtiden, da vi har brug for mange dygtige talenter inden for disse områder for at forblive konkurrencedygtige. Globalt er den digitale omstilling og rejse jo i fuld gang.