“Hvis du ikke siger, hvad du ønsker, får du det som regel heller ikke”
Louise Harders
Solution Sales Manager
Microsoft

Facts

Vælg klogt og kommuniker klart

Det tog et par spring rundt på tre forskellige universiteter før Louise Harders fandt sig til rette på RUC, fik sin kandidatgrad og skrev speciale i virksomhedsstudier. Det viste sig at være et klogt valg, og ønsket om indflydelse har hun altid kommunikeret klart.

Hverdagen som ejendomsmægler må være magisk, tænkte Louise Harders som helt ung og datter af to selvstændige. Senere prægede tidens tendenser hende i retning af datalogi og samfundsøkonomi. Hun læste dog offentlig forvaltning og endte med at gøre studiet virksomhedsrettet.

”Det er vigtigt at vælge uddannelse med fornuft, og jeg vurderede dengang, at humaniora ikke var optimalt for mine karriereambitioner. Hvis du kun vælger efter, hvad der er spændende, kan du komme til at spilde tiden. Uddannelse er billetten til dit første job, og det er studiejobbet måske endda i endnu højere grad”

Louises eget studiejob var i IT-branchen, og hurtigt kom hun til Microsoft, hvor hun i dag er salgschef og har 12 medarbejdere under sig.

Altid åbenhed

”Efter jeg blev leder, er min primære opgave at levere resultater gennem andre frem for selv at levere direkte. Det gør jeg bedst ved at udvikle medarbejderne og deres talenter. Jeg skal kende deres ønsker og drømme for at kunne hjælpe dem og motivere dem. Jeg skal rumme dem, for her er alle aldre, og der sker meget i et liv som kriser, dødsfald, skilsmisser og så videre som kan påvirke ens professionelle karriere.”

Selv blev Louise Harders skilt for tre år siden, og i dag er hun alene med sine to sønner det meste af tiden. Jobbet giver råd til gode rejser, og hverdagen hænger sammen med hjælp fra netværk, så at have børn alene er ingen hindring for karrieren. Arbejdet har altid været det stabile i hendes liv, og hun talte åbent om sin skilsmisse som så meget andet.

”Det er en stor omvæltning at blive skilt, men jeg ønskede ingen særlige hensyn og har kun oplevet opbakning, fordi alle vidste, hvad der foregik. I Microsoft har jeg altid oplevet tillid, og derfor har jeg turde være meget åben – også om mine ambitioner – og det er ikke blevet opfattet som om, at jeg er politisk eller strategisk.”

Sig hvad du ønsker

I sin afdeling har Louise Harders en særlig ambitiøs ung kvinde ansat, og hun synes, det er en fornøjelse at bakke hendes talent og karriereønsker op. Især fordi Louise mener, kvinder ikke altid er lige så gode som mændene til at sige højt, hvad de gerne vil opnå.

”Vi er selv vores største kritikere, og jeg bliver da også usikker på mig selv. Men hvis du ikke siger, hvad du ønsker, får du det som regel heller ikke. Jeg opfordrer altid til at være klar i sin kommunikation, og det har jeg selv været.”

Netop et klart udtrykt ønske om indflydelse gav Louise muligheden for at blive leder tidligt, som hun selv vurderer det. Hun var ganske enkelt på radaren hos dem, der skulle tage beslutninger. Et andet afgørende råd fra Louise Harders er at have sponsorer og mentorer, der kan give sparring og skabe synlighed.