”Uanset hvilken uddannelsesvej du vælger, er det vigtigt at visualisere, hvilket liv du ønsker”
Katrine Paaby Joensen
Generalkonsul
Udenrigsministeriet

Facts

Vælg internationalt og verden åbner sig

Siden 7. klasse har Katrine Paaby Joensen drømt om en international karriere, og det har hun fået. Heldigvis er familien med på eventyr i udlandet og følger snart efter hende til Californien, hvor de skal bo i fire år.

”Globalisering er kommet for at blive, og Danmark en meget lille del af en kæmpestor verden, som et job i Udenrigsministeriet giver adgang til. Som familie giver det kæmpe oplevelser i et langstrakt forløb med mange ubekendte, og det ryster os sammen som familieenhed.”

For Katrine Joensen var det en drøm at blive ansat i Udenrigsministeriet, der netop har sendt hende til verdens stærkeste teknologiklynge, Silicon Valley. Her skal hun som generalkonsul understøtte danske virksomheder, der søger viden, netværk, innovation og eksportmarkeder.

Forskellige betingelser

Sidst var Katrine udstationeret i Sydafrika, hvor mange kvinder ikke ser deres børn til hverdag alene på grund af transporttid til og fra townships.

”De mange år i udlandet har gjort det tydeligt for mig, at vi danske kvinder har uovertrufne muligheder. Som leder arbejder jeg meget, men jeg kan stadig nå hjem og spise med mine børn, holde barsel og gode ferier. Det er ikke givet for kvinder alle steder i verden”.

Katrine og familien har fået venner over hele verden. Det betyder, at de blandt andet har holdt ferie i Frankrig med venner fra New Zealand. Med Katrines bedste veninde siden 1. klasse og hendes familie har de også rejst tre uger rundt i Namibia.

”Vi får nogle oplevelser med vores venner, vi nok ikke havde taget, hvis vi boede dør om dør. Selv er jeg drevet af en nysgerrig på, hvordan verden hænger sammen. Jeg vil opleve det på egen krop og trives med at udfordre mit virkelighedsperspektiv hele tiden.”