Kun ved at udfordre status quo, udvise tillid og lære af sine fejl lykkes vi.
Karen Marie Klaaborg
Senior Director in Innovation Unit
Coloplast

Facts

Var der en specifik årsag til eller et specifikt øjeblik, hvor du indså, at du ville forfølge en lederkarriere? 

Jeg har haft en naturlig nysgerrighed for lederskab gennem det meste af mit liv og deraf også opsøgt det i mange forskellige situationer – om det så har været som anfører for holdboldholdet i de tidlige teenageår, chef skiguide eller ansvarlig for mere end 150 frivillige til events under studietiden.  Jeg blev dog særligt bekræftet i min evne til at skabe følgeskab og stå i spidsen på vegne af andre under studietiden, hvor jeg blev valgt som studenterrepræsentant til Universitetsbestyrelsen.

 

Hvad har været afgørende i forhold til at bringe dig til det sted, du er i dag?

Der er flere ting, som har været afgørende. At vælge den rette uddannelse, som lærte mig at arbejde under pres og håndtere kompleksitet. At få mit første job som nyuddannet i en virksomhed med et klart værdisæt og mission, hvor der var fokus på talentudvikling og vigtigheden af god ledelse. At lykkedes med at forene privat- og arbejdsliv gennem et godt makkerskab med min mand.

 

Fortæl os om en kvindelig rollemodel, og den betydning denne person har haft for dig – enten personligt eller privat.

Der er mange personer, som har inspireret mig og hjulpet mig med at finde min egen vej karrieremæssigt. Professor Nina Smith har været et forbillede gennem studietiden som en stærk profil med holdninger til kvinder og karriere forankret i forskning. Derudover har hun også været en inspiration i forhold til, hvordan man som kvinde skaber en karriere inden for bestyrelsesarbejde.

 

Hvad værdsætter du mest ved dit job i dag?

At stå i spidsen for at sætte den kommercielle retning for Coloplasts fremtidige produktinnovation inden for stomi. Derudover får jeg energi af at være omgivet af dygtige medarbejdere og det fællesskab, der er med kollegaer i organisationen.

 

Hvad betyder godt lederskab for dig?

At du formår at skabe et miljø omkring dig, hvor folk forstår og køber ind på retningen, samtidig med at de er bevidste om, at succes er en teamsport. Alle kan og skal bidrage med det, de er bedst til og kun ved at udfordre status quo, udvise tillid og lære af sine fejl lykkes vi. Derudover skal du turde at sætte ambitiøse mål og være klar omkring prioriteterne for at nå derhen.

 

Hvordan forestillede du dig, at dit liv og din karriere ville være, da du var 25?

Jeg drømte vel om noget ikke langt fra der, hvor jeg er i dag – professionelt med et job hvor jeg er motiveret, føler at jeg bidrager, bliver udfordret og har gode kollegaer. Dette kombineret med at skabe en familie. Vejen hertil har både krævet hårdt arbejde, stærkt netværk og til tider tilfældigheder.