”Ved at bringe bedre kønsdiversitet ind i STEM – startende med uddannelse, sikrer vi at udvikle mere balancerede perspektiver i fremtidige fremskridt og løsninger, der påvirker en større del af befolkningen.”
Ifeoma Okpala

Head of Operations Transformation

Sealand Europe and Mediterranean – en Maersk virksomhed

Facts

Hvad finder du mest interessant ved din karriere og lederrolle?
Jeg elsker det faktum, at jeg har været i stand til at udforske, lære og udvikle nye forbindelser i løbet af min karriere. At arbejde med forskellige ledere og teams på tværs af geografiske områder har givet mig mulighed for at lære af forskellige erfaringer, perspektiver og helt centralt; at forstå, hvordan man leder gennem samarbejde og inspiration frem for blot autoritet. Alt dette har fået mig til at se uendelige muligheder i at integrere erfaring, viden, relationer og passioner, der bevæger mig og dem omkring mig.

Hvad har været afgørende for, hvor du er i dag?
Jeg har fra en ung alder været nysgerrig, åben for at lære og frygtløs ift. at banke på døre med henblik på at opsøge muligheder for at lære eller bidrage. Fx var jeg hjemme på sommerferie under mit andet år på universitetet – jeg ønskede at få praktisk erfaring med at arbejde i min branche på det tidspunkt, så jeg kunne træffe et informeret valg om, hvor jeg skulle starte min karriere, når jeg blev færdiguddannet 2 år senere. Jeg lavede et CV, som ikke bestod af ret meget på det tidspunkt, og gik til alle virksomheder i gåafstand fra mit hjem for at præsentere mig selv og bede om en mulighed for at arbejde for dem. Ved den 5. virksomhed fik jeg en samtale, som resulterede i et job, som jeg vendte tilbage til hver sommer, indtil jeg blev færdiguddannet. Jeg tror stadig på, at det kan betale sig at banke på døre og tilbyde en udveksling af værdier.

Jeg stræber efter at bevare et positivt livssyn, opsøge muligheder og løsninger frem for at fokusere på mangler og problemer. Jeg har altid været en, der tilbyder indsigt og støtte – nogle gange påtager jeg mig svære emner, fordi jeg tror, ​​det vil tilføje værdi eller støtte andre ledere at høre et andet perspektiv, når vi arbejder hen imod specifikke mål.

Fortæl os om et kvindeligt forbillede og den indflydelse denne person havde på dig – enten personligt eller professionelt.
Min mor, som lever et liv, hvor hun gør eksemplarisk tjeneste for sin familie og samfundet. Selvom hun ikke gik forretningsvejen, beundrer jeg hendes integritet, og det at hun er en kilde til kloge råd for mange. Hun har lært mig at have et åbent sind, stille spørgsmål og forsøge at forstå, især når jeg har med mennesker fra andre kulturer at gøre og før jeg giver råd eller løsningsforslag. Det har været meget vigtig for mig, da jeg forfølger en international karriere og arbejder i en global virksomhed, hvor jeg arbejder med kolleger og kunder fra hele verden. Da jeg voksede op, undrede jeg mig over, hvorfor min mor brugte så meget af sin tid på at tjene andre uden noget åbenlyst afkast. Med tiden har jeg indset, at det at støtte andre i samfundet er et eftermæle i sig selv.

Hvilket råd vil du give kvindelige studerende i dag?
Vær nysgerrig og modig. Lær om ansvar så tidligt som muligt. For eksempel kan holdsport og aktiv deltagelse i elevgrupper hjælpe unge med at opbygge færdigheder og en ansvarsfølelse ud over en selv og samtidig udvikle empati. Der er en enorm kraft i at forstå værdien i at være en bidragsyder og ikke bare forbruger.

Hvilken rolle tror du STEM-uddannelser vil spille i fremtiden?
STEM-uddannelser er kernen i det, vi har et presserende behov for som samfund, hvis vi skal håndtere og overvinde problemer som klimakrise, geopolitisk uro og innovere for at finde nye måder at prioritere menneskers sundhed og velvære på. Jeg tror også på, at ved at bringe bedre kønsdiversitet ind i STEM – startende med uddannelse, sikrer vi at udvikle mere balancerede perspektiver i fremtidige fremskridt og løsninger, der påvirker en større del af befolkningen.