Der vil være stor efterspørgsel på STEM-uddannede til at drive transformationen af vores samfund i retningen af mere bæredygtige løsninger.
Hella Roashan
Senior Director, Global Quality and Regulatory Affairs
Coloplast

Facts

Hvad finder du mest interessant ved din karriere og lederstilling?

En af de mest interessante ting ved min lederstilling er at lede og facilitere forandringer i teams og organisationer. Jeg sætter virkelig pris på at lede et team igennem en transformation, især de udfordrende transformationer. Følelsen af at overvinde udfordringer sammen som et team er virkelig belønnende. Alle de roller, som jeg har haft igennem min karriere, særligt lederroller, har også haft en stor betydning for min personlige udvikling.

 

Hvad har været afgørende i forhold til at bringe dig til det sted, du er i dag?

Professionelt og personligt har mit fokus altid været at udvikle og udfordre mig selv. Jeg har altid godt kunne lide at presse mig selv og i langt de fleste tilfælde har jeg oplevet, at tvivl og frygt blot er i vores hoveder. Vi kan gøre langt mere, end hvad vi tror muligt. Jeg tror, det er afgørende at føle sig tilpas med følelsen af ubehag og ikke lade ubehaget kontrollere ens beslutninger. Når jeg har følt mig for godt tilpas i en periode, så ved jeg, at det er tid til at reevaluere min situation.

 

Fortæl os om en kvindelig rollemodel, og den betydning denne person har haft for dig – enten personligt eller privat.

Min familie og jeg forlod Afghanistan, da jeg var 6 år. Vi var flygtninge i 4 år og kom til Danmark, da jeg var 10 år. Gennem disse 4 år oplevede jeg, hvordan min mor ledte min familie igennem denne krise ved at bevare roen i omgivelser, som var præget af konstante forandringer. Hun fokuserede på det langsigtede perspektiv og mål. Det at have stærke kvindelige og mandlige rollemodeller i min familie, som er fortalere for ligestilling, har haft en stor betydning for min opvækst, særligt set i lyset af at jeg kommer fra et land, hvor ligestilling har nogle af de trangeste vilkår i verden.

 

Hvilket råd vil du give til kvindelige studerende i dag?

Undervurder ikke dig selv. Sigt højt – det kan synes umuligt, men det er højst sandsynligt muligt.

 

Hvilken rolle tror du, STEM-uddannelser vil spille fremadrettet?

Jeg tror, at STEM-uddannelser vil fortsætte med at være altafgørende i fremtiden og mere til taget de udfordringer, vi står over for nu og i fremtiden, i betragtning. Vi har alle kunne se fordelene ved disse uddannelser under pandemien. Med de nuværende miljøudfordringer, er øget fokus på innovation og kreativ tænkning altafgørende i forhold til at sikre bæredygtige løsninger i fremtiden. Der vil være stor efterspørgsel på STEM-uddannede til at drive transformationen af vores samfund i retningen af mere bæredygtige løsninger.