At have de rigtige fakta, data og STEM -tankegang giver dig taletid, når vigtige beslutninger tages. Kunder kan stole på os, fordi vores konklusioner og råd er forankret i klart målbare oplysninger.
Helle Hee
Partner
PwC

Facts

Beskriv venligst din karrierevej, fra du blev færdiguddannet til i dag

Da jeg blev uddannet fra Handelsskolen, selvom mine karakterer var ret høje, og jeg havde mange muligheder, var jeg ikke sikker på, hvad jeg ville lave. En af mine klassekammerater ville være revisor, og fordi vi var nogenlunde ens, tænkte jeg, at det også kunne passe mig. Jeg tog et job hos Ernest og Young på trods af, at jeg ikke vidste meget om, hvad det var.

Denne erfaring lærte mig, at du ikke behøver at vide alt om de valg, du træffer, du kan bare dykke ned i noget, der føles interessant for dig og se, hvor det tager dig hen.

Jeg er født og opvokset på Bornholm, så da jeg startede på dette job og på mine studier på universitetet, var jeg væk fra familie og venner. Jeg tilbragte det meste af min tid med mine nye kolleger, og sammen fokuserede vi på at arbejde og studere. Mine sociale aktiviteter blev sekundære, og jeg lærte om prioritering.

Efter at have opdaget min interesse for M&A, afsluttede jeg min bachelor og startede min Cand. Merc. Jeg var så heldig at få, hvad jeg dengang anså for at være et ’drømmejob’ i Falck, hvor jeg hver dag arbejdede med opkøb og rejste rundt i verden. Jeg var højre hånd for en meget erfaren mand, og projektstyrede hans opkøb. Det var meget hårdt arbejde, men yderst givende.

Jeg var så heldig, at min mand også havde en karriere og vidste, hvad det kræver, og hvilken støtte jeg havde brug for i løbet af denne tid. Men da vi besluttede at få et barn, omprioriterede jeg og skiftede til en skandinavisk rolle med M&A, forretningsudvikling og reducerede timer.

Jeg genoptog efterfølgende min karriere og blev forfremmet til administrerende direktør i et datterselskab, og jeg lærte meget af den rejse, der vendte forretningen.

Efter 10 år i Falck besluttede jeg at forlade jobbet, uden at et andet job ventede, men kort efter ringede tidligere kolleger, der nu arbejder for PwC, til mig og sagde, at de ville have mig til at lede en ny forretningsenhed inden for M&A. Jeg takkede ja til jobbet, og blev forfremmet til Partner sidste år. At tage dette job var en mulighed for at dykke ned i et område, hvor jeg er en sand ekspert, og det var en mulighed for at udmærke mig inden for det, jeg er bedst til.

 

Hvad betyder godt lederskab for dig?

En god leder er motiverende og autentisk. Da jeg startede, troede jeg, at det at være leder var en rolle, jeg skulle spille, men jeg indså, at det ikke er en værktøjskasse, du blot kan åbne og anvende.

En kernekompetence er empati, udført gennem evnen til at vurdere mængden af arbejde og ansvar, du kan delegere til andre. En god leder kan finde balancen mellem frihed, kontrol og støtte.

 

Fortæl os om en rollemodel, og den betydning denne person har haft for dig – enten personligt eller privat.

Jeg har ikke en bestemt person, men jeg har fået inspiration fra en række mennesker, som jeg er stødt på i min karriere, fra mine forældre til mine tidligere chefer. Jeg har oplevet forskellige mennesker, der har håndteret specifikke udfordringer godt, og det har jeg lært af. For eksempel havde jeg en kollega, der lærte mig at håndtere balancen mellem arbejde og privatliv, og en anden, der var et forbillede i forhold til deres produktivitet, forretningsetik, lederskab osv. Jeg har også lært af dem, hvis handlinger jeg ikke ønsker at efterligne.

 

Hvilke erfaringer har du gjort dig i din karriere?

Set i bakspejlet er det virkelig vigtigt, hvem du arbejder med. Du kan naturligvis påvirke din egen karriere, men det er vigtigt, når du starter, at du finder ledere, der virkelig er interesserede i at udvikle dig, og som kan guide dig i at finde værktøjerne til at komme videre. Det handler ikke om titlen eller lønchecken, men om dine ledere.

Da jeg blev færdig, skrev min lærer i min studenterhue, at jeg skulle blive ved med at stille spørgsmål. Og det var det, jeg gjorde. Jeg var heldig at arbejde med mennesker, der var modtagelige over for min spørgende tilgang og ønskede at svare og dermed understøtte min udvikling.

 

Hvorfor er STEM interessant for dig?

STEM er afgørende for, hvad jeg laver. Min baggrund er forankret i økonomi, datahåndtering og matematik. Der hvor jeg har bevæget mig hen i løbet af min karriere er overvejende et område fyldt med blødere kompetencer, men det er så vigtigt og kraftfuldt at have evnen til at konvertere bløde initiativer til hårde økonomiske konsekvenser. At have de rigtige fakta, data og STEM -tankegang giver dig taletid, når vigtige beslutninger tages. Kunder kan stole på os, fordi vores konklusioner og råd er forankret i klart målbare oplysninger. Set i bakspejlet er det denne datadrevne tankegang, der gør adskiller mig fra mine konkurrenter.

 

Hvad er du mest stolt af i dit professionelle liv?

Når jeg ser tilbage på min karriere, er jeg især stolt over den rolle, jeg spillede i oprettelsen af et træningscenter i Nigeria, som i dag beskæftiger 100 mennesker og uddanner lokalbefolkningen. I mit job i dag er jeg især stolt af mit team og den feedback jeg modtager fra dem vedrørende ledelse. Jeg arbejder i et nicheområde, hvor det er svært at finde erfarne ansættelser, så jeg uddanner mit team i de færdigheder, de har brug for. Min succes er at se dem vokse, udvikle sig og trives med at løse vores kunders problemer. Derudover er succes for mig at fastholde teamet og sikre et interessant og underholdende arbejdsmiljø for dem. Det er en del af en leders ansvar.