“Jeg har grebet de muligheder, der blev givet og altid sagt til mig selv: Tro på det.”
Gitte Winther Bruhn
Global Lead of Social Responsibility Solutions & Sustainability GTM
SAP

Facts

Hvad er du formet af fra barnsben?

Jeg er nummer to, og derfor nok mere en ballademager, der ikke altid følger reglerne. Min far var programmør, og jeg fik computer som 11-årig. Det var meget atypisk i 80’erne, men jeg lærte, at jeg godt både kunne være pige og teknologiinteresseret. De to ting er vores kultur ikke altid så god til at få kombineret.

Hvad har været afgørende undervejs?

Jeg har grebet de muligheder, der blev givet og altid sagt til mig selv: Tro på det. Jeg er gået fra det italienske modehus Fendi til den finansielle sektor og sidder i dag i IT-branchen. Der har været store skift, og jeg har ikke kunnet alt fra start, men troet på at det nok skulle gå. Jeg kommer op i et andet gear, når jeg bliver udfordret.

Hvad har du lært undervejs?

Jeg har lært at være mere tålmodig. Jeg har altid haft meget fart på og fået muligheder, fordi jeg har performet i mine roller. I finansielle-, ingeniør- og it-virksomheder med et mere mandsdomineret mindset,har jeg skulle bruge mere tid på at bevise mit værd, og så nytter det ikke noget at være utålmodig.

Hvilket karriereråd ville du give videre?

Jeg siger altid til unge kandidater, at de skal stå op for sig selv. Virksomheden skal nok varetage egne interesser, så det skal medarbejderne også. Begge parter har brug for hinanden. Ofte kommer vores perfektionisme til at spænde ben for os som kvinder. Vi skal finde selvtilliden frem, for vi har så meget at byde ind med, og diversiteten er sund forretning for enhver virksomhed. Der kan være stor støtte i at have en kvindelig mentor – især i en mandsdomineret virksomhed.

Hvem har været din rollemodel?

Tidligere SVP Head of Global Presales and Customer Experience hos SAP Angeligue de Vries fra Holland, har været en stærk rollemodel for mig, fordi hun er en moderne og autentisk leder med power og magt, der samtidig har bibeholdt at være kvinde. Selv om hendes karriere er vokset, har hun fortsat set menneskene omkring sig og været empatisk og nærværende. For SAP som virksomhed har hun været afgørende for diversitet og talentudvikling.

Hvad skal kvinder forberede sig på?

Kvinder bliver udfordret, og også nogle gange bare fordi de er kvinder. Det sker, at vi er nødt til at stive os selv af med et jakkesæt. Selv vil jeg helst undgå det, men indimellem er det nødvendigt. Fordi jeg har oplevet at skulle bevise mit værd, synes jeg, det er vigtigt, at vi bliver ved med at arbejde for, at mænd ikke kun vælger mænd til de tunge poster, men ser andre muligheder. I de 12 år jeg har været hos SAP, er der sket utrolig meget, fordi der er en velvilje og øje for værdien ved diversitet. Her er der også kvinder på lederposterne i dag.

Hvor vigtig er løn for dig?

Jeg tænder ikke på penge, men på at gøre en forskel. Selv om jeg ikke har materialistiske mål og ser anderledes på penge end mange af mine mandlige kolleger, er jeg opmærksom på min løn, for den sikrer selvstændighed. Det betyder, at jeg kunne blive i mit hus, da jeg blev skilt. Det giver mig og mine sønner livskvalitet i hverdagen. Og det sikrer, jeg kan spare op til en god alderdom.