At indse, hvad du kan opnå ved at forbinde de rette mennesker med de rette kompetencer, er meget motiverende for mig.
Elisabeth Mygind
Director, Site Project Management, Installation & Commissioning
Vestas Wind Systems A / S

Facts

Fortæl os lidt om din faglige og uddannelsesmæssige baggrund

Jeg dimitterede som hotelreceptionist fra Copenhagen Hospitality College i 2008. Derefter arbejdede jeg i Business Center på Hilton Copenhagen Airport hotel i 10 måneder, inden jeg skiftede til deres HR-afdeling som HR-koordinator. Jeg blev i rollen i to år, før jeg blev ansat af Vestas i 2011. Jeg startede i Vestas som personlig assistent til vicepræsidenten for offshore service. Efter to år tog jeg barselsorlov, og under min orlov fandt joint venturen mellem MHI og Vestas sted. Der skete mange organisatoriske ændringer, og som en konsekvens af det ændrede min assistentrolle sig, og de besluttede at beholde barselsvikaren i den rolle og finde en ny rolle til mig. Det var på det tidspunkt i august 2014, at min lederskabskarriere startede. Jeg blev tilbudt en stilling som leder for Technical & Safety Training-afdelingen. Det startede som en lille afdeling på tre medarbejdere, og jeg har i løbet af de sidste 7 år opbygget teamet, der nu tæller 30 ansatte. I september sidste år fik jeg Electrical Operations-afdelingen under mit ansvar, så i de sidste 6 måneder har jeg haft et øget ledelsesområde.

 

Var der en specifik årsag til eller et specifikt øjeblik, hvor du indså, at du ville forfølge en lederkarriere?

Da jeg kom ind i vindindustrien, tænkte jeg ikke på lederskab som en mulighed på grund af min baggrund. Jeg har altid haft glæde ved at tage ansvar for opgaver med større indflydelse og interesse i at udvikle mennesker, så da muligheden for en lederposition opstod, behøvede jeg ikke at tænke to gange. Jeg vidste med det samme, at dette var den rigtige vej for mig, da jeg ville få muligheden for at lede mit eget team og med mit lederskab bidrage til det overordnede virksomhedsmål, hvilket var fristende for mig og en udfordring, jeg ikke kunne modstå.

 

Hvad har været afgørende i forhold til at bringe dig til det sted, du er i dag?

Eksponering – Erfaring – Uddannelse

Du kan ikke kun studere lederskab – du skal prøve det. At blive udsat for forskellige udfordringer i forskellige situationer er måden hvorpå jeg har udviklet mine lederevner. Efter et års ledelseserfaring startede jeg min lederskabsuddannelse, og det gjorde virkelig en forskel for mig, da jeg begyndte at forbinde min erfaring med teori. Ved at reflektere over min daglige præstation og ledelsesstil, som er inspireret af forskellige ledelsesmetoder, værktøjer og tilgange, har jeg været i stand til at udvikle mig selv som leder og lede succesrige teams. Ydmyghed omkring min egen praksis og åbenhed ift. feedback har været nøgleelementer i min udvikling.

 

Fortæl os om en kvindelig rollemodel, og den betydning denne person har haft for dig – enten personligt eller privat.

Jeg har været vidne til flere kvindelige ledere i løbet af min karriere, som jeg beundrer. Når man ser på deres fælles karakteristika, har det været deres evne til at forblive tro mod sig selv, bevare deres værdier og hvad de tror på trods den magt og autoritet, de har i deres lederposition. At have evnen til at være autentisk i enhver situation, omfavne de mennesker og færdigheder, der omgiver dit lederskab, er beundringsværdigt, og det jeg stræber efter at efterleve hver dag.

 

Hvad værdsætter du mest ved dit job i dag?

Jeg nyder de mange forskellige opgaver og den interaktion, jeg har med både mine medarbejdere og interessenter. At indse, hvad du kan opnå ved at forbinde de rette mennesker med de rette kompetencer, er meget motiverende for mig. Når man arbejder i en global virksomhed, er diversiteten blandt medarbejderne og de forskellige kulturelle aspekter en indlejret del af arbejdsdagen og noget, jeg kan lide at håndtere, da det tilføjer et element af kompleksitet til den måde, vi løser vores daglige opgaver og udfordringer på. Sidst men ikke mindst sætter jeg pris på at arbejde i en virksomhed, der positivt bidrager til en grønnere og mere bæredygtig planet.

 

Hvad betyder godt lederskab for dig?

Jeg tror på frihed med ansvar, bygget på et fundament af psykologisk sikkerhed, hvor tillid, respekt og feedback gør det muligt for medarbejderne at præstere deres bedste. Jeg sætter stor pris på gennemsigtighed og at have en åben og ærlig dialog med de mennesker, jeg interagerer med. At stræbe efter forbedringer ved at udfordre de eksisterende metoder er afgørende. En leder er intet uden deres team, så det er lige så vigtigt at sikre medarbejdernes trivsel samt opretholde teamånden og samarbejdet, mens de har det sjovt. Det er vigtigt for mig at sikre, at medarbejderne ved, hvordan de kan bidrage til virksomhedsstrategien, da det driver medarbejdernes motivation, når deres indsats gør en forskel for virksomheden.

 

Hvordan forestillede du dig, at dit liv og din karriere ville være, da du var 25?

Jeg arbejdede i hotelbranchen, da jeg var 25. På det tidspunkt havde jeg ingen bevidste ambitioner om lederskab og havde heller ikke ambitioner om at skifte til en bæredygtig industri. Jeg har aldrig haft langsigtede karriereplaner, men har forstået muligheder, da de opstod – og i høj grad føler jeg mig meget heldig med de muligheder, jeg har fået undervejs. Det vigtigste for mig har været kontinuerlig udvikling af mig selv, mine færdigheder og kompetencer.