”Det handler om at kende sine styrker – også når man skal vælge uddannelse”
Charlotte Louise Thorsen
Advokat, partner
Gorrissen Federspiel

Facts

Med et mål om at inspirere

Karrieremæssigt er Charlotte Thorsen et mønstereksempel og som kun 33-årig allerede partner i et stort advokatfirma. Professionelt er hendes mål at blive et fagligt fyrtårn ved at være den bedste på sit felt.

”Jeg er et konkurrencemenneske og en virkelig dårlig taber. Jeg er også et regelmenneske, så hvis nogen snyder eller lemper på reglerne i et spil, får jeg stress.”

Definitionen af stress skal i denne sammenhæng tages med et gran salt, for Charlotte Thorsen siger det lattermildt og er ikke den stressede type. Hun arbejder meget og har som den ældste af tre søster altid stræbt efter at være den bedste. Desuden vil hun gerne inspirere andre.

”I min branche er der brug for at inspirere især de yngre kvinder. Der er generelt få unge kvindelige partnere, og det skyldes nok til dels, at mange kvinder har svært ved at se sig selv i en partnerrolle efter de har fået børn. Jeg vil gerne vise, at det kan lade sig gøre både at have en karriere som kvindelig partner og et godt og balanceret familieliv.”

Ligestilling i hjemmet

Der er dømt ligestilling hjemme hos Charlotte Thorsen. Hun er gravid med første barn, og parret tager seks måneders barsel hver. De har været sammen siden gymnasietiden og kobler af med aktive ferier lige fra maraton i New York til bjergbestigning på Borneo.

”Vi har fulgtes ad hele vejen og været enige om prioriteringerne. Min mand er også ambitiøs, men i en branche med mindre arbejdspres. Det handler om at kende sine styrker – også når man skal vælge uddannelse. Uddannelsen skal interessere dig, men det er en fordel, at ens styrker også matcher uddannelsen”

Charlotte drømte i sin barndom om at blive dyrlæge, men John Grishams bøger om advokatverdenen havde sneget sig ind under huden. I gymnasiet stod det klart, at jura ville være den rigtige uddannelse for hende, og i hendes Blå Bog derfra står også, at hun bliver en ”super advokat”.

Faglighed og forretningssans

På jurastudiet blev interessen for erhvervs- og selskabsret vakt, og på advokatkontoret Gorrissen Federspiel fandt hun hurtig sin retning som M&A advokat, hvor hun håndterer køb og salg af virksomheder. I januar 2017 blev hun tilbudt at træde ind i partnerkredsen.

”Jeg havde givet udtryk for, at jeg gerne ville være partner, men havde indstillet mig på, at det ville tage flere år, så jeg blev glad og overrasket, da jeg blev tilbudt partnerskab fra 2017. Jeg arbejder hårdt og meget, men jeg har på ingen måde spidse albuer, så jeg fornemmer ikke, at nogen har set skævt til, at jeg blev partner i så ung en alder.”

Stærke faglige kompetencer er en forudsætning for at blive partner, men det kræver også forretningssans og evnen til at kunne sælge. Charlotte Thorsen tør godt sige, hun er faglig dygtig, for det ved hun, men hun ved også, hvor hun har skulle lære at sætte ind.

”Med årene er jeg blevet komfortabel i rollen som rådgiver og har lært at lede, men mine evner til at skabe forretning har jeg været mere usikker på. Jeg forsøger at gøre det på min egen måde, hvor jeg ikke sælger direkte, men mere opbygger relationer, der fører til opgaver”.