“Det har været vigtigt for mig at følge mine interesser og min nysgerrighed for videnskab”
Charlotte Juel Fristrup
Director Material Engineering

Coloplast A/S


Facts

Hvad finder du mest interessant ved din karriere og lederrolle?

Jeg nyder den strategiske del af jobbet og at se det større billede. Jeg er meget motiveret af muligheden for at skabe et lærerigt, inspirerende og godt arbejdsmiljø med mennesker, der leverer gode resultater, og jeg tror også på, at vi leverer bedre resultater som team, og jeg kan godt lide at sikre, at folk er meget engagerede i deres job.

Hvad har været afgørende for, hvor du er i dag?

Jeg valgte at blive ingeniør, selvom det ikke var den mest populære uddannelse, og den blev set som mindre prestigefyldt. Da der blev præsenteret forskellige uddannelser på mit gymnasium, kan jeg huske, at mange elever gjorde grin med ingeniørfaget, da det blev set som nørdet sammen med matematik, fysik og kemi. Det har dog været vigtigt for mig at følge mine interesser og min nysgerrighed for videnskab. Under min uddannelse har jeg fundet ud af, at min interesse er særlig inden for anvendt forskning, og mit Ph.d.-arbejde var også i samarbejde med en virksomhed.

Fortæl os om et kvindeligt forbillede og den indflydelse denne person havde på dig – enten personligt eller professionelt.

Jeg har ikke ét bestemt kvindeligt forbillede. For mig er rollemodellens køn ikke vigtigt. Man skal have lige muligheder, og for mig er det vigtigt ikke at blive valgt til en stilling på grund af mit køn, men på grund af mine evner.

Hvilket råd vil du give kvindelige studerende i dag?

Følg dine drømme og interesser – du kan sagtens kombinere en karriere med at få familie og børn. 

Hvilken rolle tror du STEM-uddannelser vil spille i fremtiden? 

Vi er nødt til at uddanne mange inden for STEM til at fortsætte udviklingen af løsninger, der allerede er etableret, f.eks. forbedringer af produkter på markedet, sundhedsbehandlinger, levering af vedvarende energi osv. Men vi er også nødt til at komme med nye banebrydende opfindelser for at sikre, at vi har et bæredygtigt sted for fremtidige generationer.