STEM er ved at forme fremtiden for, hvordan vi lever, arbejder og interagerer med hinanden – og er afgørende for at løse verdens største udfordringer
Caroline Lynggaard Koenigsfeldt
Head of SAP Global Content Labs
SAP

Facts

Var der en specifik årsag til eller et specifikt øjeblik, hvor du indså, at du ville forfølge en lederkarriere?

Jeg så ikke mig selv forfølge en STEM-karriere før den dag, jeg begyndte at arbejde for SAP. Som tidligere atlet og nyuddannet journalist tiltrådte jeg SAP i New York for at rapportere om, hvordan teknologi og forretningsinnovationer løste nogle af verdens største udfordringer. Sammen med en gruppe verdensberømte journalister rejste jeg verden rundt for at fortælle historier om alt fra, hvordan en app hjalp med forsyninger efter en naturkatastrofe, til hvordan teknologi blev brugt til at forbedre fanoplevelsen i sport til, hvordan data blev brugt for at forhindre madspild osv. Jeg indså meget hurtigt den enorme mulighed og potentielle indvirkning, som teknologi og virksomheder kunne have på bæredygtighed og gøre en forskel i verden. STEM er ved at forme fremtiden for, hvordan vi lever, arbejder og interagerer med hinanden – ligesom det er en vigtig komponent i løsningen af ​​verdens største udfordringer – og det er derfor, jeg stadig arbejder i STEM.

 

Hvad har været afgørende i forhold til at bringe dig til det sted, du er i dag?

Der er ingen tvivl om, at min baggrund som tennisspiller har gjort mig til en konkurrencedygtig og præstationsorienteret person og ført mig dertil, hvor jeg er i dag. Tennis er en individuel sport, der har taget mig rundt i verden og lært mig at tage ansvar, præstere under pres og være modig. Jeg vidste aldrig, hvor længe en kamp eller en turnering ville vare, og derfor har jeg altid været parat til at være fuldt fokuseret til enhver tid, da hvert et point tæller. Min tid på tenniscollege i USA lærte mig at være holdspiller – og at min egen præstation ikke har betydning, hvis holdet tabte. Jeg holder af mit team, og vores præstationer som et team er det, der betyder noget for mig. Altid.

 

Fortæl os om en kvindelig rollemodel, og den betydning denne person har haft for dig – enten personligt eller privat.

Der er flere mandlige og kvindelige rollemodeller i mit liv, og de har alle nogle få egenskaber til fælles. De er selvsikre og positive. De er ikke bange for at ”tage den mindre oplagte vej”, være unik, dele deres meninger og stå op for, hvad de synes er rigtigt. De kommunikerer, interagerer, lytter og viser respekt og omtanke for andre. De tilegner sig hele tiden ny viden og udvikler både den kreative og analytiske del af hjernen. De er ydmyge og villige til at indrømme fejl og give anerkendelse til andre. De brænder for, det de laver, har hobbyer og gør gode ting uden for arbejdet (fx ved at hjælpe dem, der har brug for det, velgørenhed osv.).

 

Hvad værdsætter du mest ved dit job i dag?

Jeg nyder variationen i ​​mit job – at ingen dag nogensinde er den samme, og at jeg kommer til at arbejde med mennesker fra forskellige steder med forskellige baggrunde, færdigheder, viden, talenter osv. Dette opfylder min umættelige nysgerrighed. Det faktum, at jeg kommer til at arbejde med “bæredygtighed” hver dag, og at mit arbejde kan inspirere virksomheder og mennesker til at handle mod SDG’erne, er det, der giver mig formål og gør mig begejstret for at vågne op hver dag.

 

Hvad betyder godt lederskab for dig?

Jeg har været heldig at arbejde med store ledere gennem hele min karriere, som har hjulpet mig med at guide mig til det sted, hvor jeg er i dag. For mig står en god leder ved sit team, opmuntrer til kreativitet og byder unikke perspektiver, ideer og meninger velkommen. En god leder sørger også for, at teamet føler at de arbejder for et formål, og at de er en del af teamet.

 

Hvordan forestillede du dig, at dit liv og din karriere ville være for 5 år siden?

Jeg troede, jeg skulle blive en radiojournalist, der rejste verden rundt og rapporterede om begivenheder og emner, der var vigtige for offentligheden. Jeg har altid været ambitiøs, men aldrig rigtig haft en fast karrierevej i tankerne. Faktisk har jeg det stadig ikke. Så længe jeg forbliver kreativ, fortæller historier, rejser og lærer, er jeg på den rigtige vej – og jeg får gjort alt dette i mit nuværende job.