Jeg nyder virkelig det hurtige tempo og pulsen i tech-branchen. Det er sandsynligvis derfor, jeg kan sige, at indholdet i mit job er i konstant udvikling – måske endda revolutioneres til tider
Camilla Lindgren
Head of Communication, SAP Strategy & Innovation Office, EMEA North
SAP Danmark

Facts

Var der en specifik årsag til eller et specifikt øjeblik, hvor du indså, at du ville forfølge en lederkarriere?

Der er ikke et bestemt øjeblik. Selvom jeg har studeret på Copenhagen Business School følte jeg mig nok mere hjemme inden for den kreative verden, men jeg blev interesseret i forretningsudvikling, produktudvikling og kundeoplevelsesstyring. Teknologi spillede bestemt en vigtig rolle her og fangede min interesse. Så da jeg fik muligheden for at søge et studiejob hos en softwarevirksomhed inden for marketing og kommunikation, så jeg absolut dette som en kæmpe mulighed for mig for at udforske begge sider. Det viste sig at være udgangspunktet for mit professionelle liv.

 

Hvad har været afgørende i forhold til at bringe dig til det sted, du er i dag?

Jeg har haft gode ledere, som troede på mig. Det er nøglen. Jeg tænker på mig selv, som en temmelig ydmyg person, der er ivrig efter at lære, så ved at være nysgerrig, lytte, stille spørgsmål og udforske en læringsvej, er jeg nået dertil, hvor jeg er i dag. Selvom jeg både er loyal over for jobbet og opgaven, ser jeg bestemt også et behov for at have en personlig “grænsepatrulje”, der giver dig mulighed for at sige nej og selvtilliden til at komme videre, når din personlige såvel som professionelle udvikling skal skaleres til et nyt niveau.

 

Fortæl os om en kvindelig rollemodel, og den betydning denne person har haft for dig – enten personligt eller privat.

Der har været flere både kvindelige og mandlige rollemodeller, der har inspireret mig igennem min karriere. Faktisk kommer jeg til at tænke på min kvindelige matematiklærer i folkeskolen. Hun havde en meget håndgribelig entusiasme for sit emne i en tid og kultur, hvor matematik sandsynligvis var mandsdomineret. Jeg har også haft ledere, der var meget ærlige om sårbarheder og meget åbne personer. Den balance og tillid, de fremkalder hos et teammedlem, giver dig lyst til at følge dem og støtte dem.

 

Hvad værdsætter du mest ved dit job i dag?

Jeg nyder virkelig det hurtige tempo og pulsen i tech-branchen. Det er sandsynligvis derfor, jeg kan sige, at indholdet i mit job er i konstant udvikling – måske endda revolutioneres til tider – på trods af at jeg har arbejdet for den samme virksomhed i mange år. Lige nu handler det om transformation, digitalisering og at gøre det ud fra et bæredygtigt synspunkt. Jeg værdsætter også variationen i arbejdet med mangfoldige teams og viden, forskellige opgaver og nye projekter.

 

Hvad betyder godt lederskab for dig?

For mig handler det om ærlighed og autenticitet. Det er let at falde i sumpen af modeord og skjule din personlighed bag en professionel facade. Især inden for tech, hvor vi designer morgendagens datadrevne intelligens, er det afgørende, at vi ikke agerer som robotter på et personligt plan. Godt lederskab stræber efter og anerkender stærkt teamarbejde og præstationer blandt mennesker. Det handler om at støtte diversitet og inklusion med handlinger og ikke kun ord. Det er naturligvis nøglen til værdiskabelse, at forskellige perspektiver for alvor bringes ind i mødelokalerne og projekterne.

 

Hvordan forestillede du dig, at dit liv og din karriere ville være, da du var 25?

Helt ærligt, så jeg ikke mig selv i tech-industrien. Jeg tænkte, at man skulle være meget teknisk anlagt som en ingeniør eller it-arkitekt osv. Senere indså jeg, at dette ikke er tilfældet. I mine tidlige dage havde jeg ikke en ligetil karriereplan, og en masse tilfældigheder tog mig i denne retning. Kreativitet, kommunikation og historiefortælling har stor betydning for mig, og det skete bare, at jeg kom til at bruge dette personlige DNA i tech.