”Alle mine mentorer har givet mig styrke og tro på min videre vej eller har hjulpet mig med konkrete jobmuligheder”
Camilla Hjort Pagh
Senior Vice President, Global Quality and Regulatory Affairs
Coloplast

Facts

Integritet, troværdighed og politisk spil

22 år i Coloplast på i alt 14 forskellige poster og nuværende titel af Vice President for Quality and Regulatory Affairs globalt og med ansvar for 150 medarbejdere. Mød Camilla Hjort Pagh.

”Jo længere fremad din karriere bringer dig, jo vigtigere er det at lære det politiske spil i organisationen. Det er en disciplin, du skal kunne håndtere, hvis du vil frem og op”.

År tilbage var lobbyisme mildt sagt ikke en favoritdisciplin for Camilla Hjort Pagh, der fik sit første lederjob som 25-årig. Et coachingforløb midt i karrieren fik dog lært hende værdien af lobbyisme.

”Jeg fandt en balance mellem mine egne værdier og det politiske spil. Faglighed er en selvfølge, når du først er nået så langt. Det handler mere om relationer. Mit allerbedste råd er at have en pipeline af mentorer, der kan hjælpe dig på vej. Alle mine mentorer har givet mig styrke og tro på min videre vej eller har hjulpet mig med konkrete jobmuligheder”.

Tro på andre

Som generalist af sind har Camilla været rundt i mange hjørner af virksomheden og har altid været åben for nye udfordringer. Hun har været ansvarlig for produktion og processor og har arbejdet lokalt som globalt. Hun har effektiviseret, ledet forandringer og sågar været med til at lukke en fabrik med 300 medarbejdere. HVER gang har hun lært nyt om ledelse.

”Jeg er meget oprigtig, og jeg tror på det bedste i mennesket og stoler på, at andre mennesker har en positiv hensigt – med opgaven, samtalen eller hvad det nu omhandler. Det har altid været min overbevisning, og mine instinkter har indtil videre holdt stik. Jeg er altid kommet langt med ærlighed og en sund fornemmelse for, hvad der er bedst for virksomheden, og hvilke konsekvenser det potentielt kan have for medarbejderen”.

Skub selv på

Gennem sin egen opvækst har Camilla lært af sine forældres arbejdsomhed og ihærdighed som selvstændige erhvervsdrivende. Camilla er et nysgerrigt væsen og har en naturlig tilgang til nye roller og opgaver i organisationen. Hun har valgt at gribe de muligheder, der er opstået undervejs. Som årene er gået er hun dog blevet væsentlig bedre til at give udtryk for sine egne konkrete ønsker for sin karrieres fremtid.

”Jeg er ambitiøs og har altid været det. Ikke i forhold til konkrete jobstillinger, men jeg har hele tiden vidst, at jeg ville mere – have mere ansvar, mere indsigt og mere indflydelse. Og jeg har lært, at hvis man skal rykke fremad, må man selv skubbe på. Det er ikke altid i andres interesse, at man rykker fremad, men nogle gange må man være sin egen lykkes smed”

Vejen til tops

Camillas egen far er ingeniør, hendes mand er det, og hendes søn giver udtryk for at ville blive det. Selv er Camilla glad for, at hun valgte den vej. Den tekniske indsigt og den analytiske og strukturerede tilgang hun lærte på uddannelsen, har hun kunne draget nytte af i hele sin karriere. Ledelse var lidt en anden sag.

”Jeg havde ikke tænkt, jeg skulle være leder, men det har altid været naturligt for mig at tage ansvar. Jeg besluttede tidligt i min karriere, at jeg ville gøre en forskel for både virksomheden og mine medarbejdere, så jeg er altid gået ydmygt til ledelsesopgaven. Jeg trives med at udvikle medarbejdere, sikre gode rammer for deres succeser og skabe resultater i et fællesskab. Jeg har i dag svært ved at forstille mig selv i et job uden ledelse”.

Både Camilla og hendes mand har i perioder haft lange arbejdsdage og megen rejseaktivitet, så da børnene var små, prioriterede de at få hjælp i hjemmet. Det vil hun varmt anbefale, for på den måde havde de både tid og plads til at være sammen, når de havde fri.