”Som ung er det ikke nok at tænke på et fedt studieliv. Du er nødt til at forestille dig, hvor du vil hen karrieremæssigt”
Berit Toft Fihl
Sekretariatschef
Lederne

Facts

Højere oppe er udsynet større

Det er endnu nyt for Berit Toft Fihl at være leder, men allerede nu synes hun, det er sjovere og mere givende end at være specialist. En stilling som leder har givet mulighed for et større perspektiv, fordi hun skal tænke mere på tværs end i dybden.

Der har altid været et ønske om at bygge ovenpå. Som ung udmøntede det sig i drømmen om at blive arkitekt eller økonom. Valget faldt på økonomi, for her så Berit Toft Fihl det bredeste spænd af muligheder foran sig og flere forskellige byggeklodser at forme fremtiden med. Det valg har hun ikke fortrudt.

”Uddannelse er et skridt på vejen til arbejdslivet, som er meget sjovere. Som ung er det ikke nok at tænke på et fedt studieliv. Du er nødt til at forestille dig, hvor du vil hen karrieremæssigt. Det er selvfølgelig vigtigt at have et drive og opsøge mulighederne”.

Selv har Berit Toft Fihl aktivt brugt sin uddannelse som nationaløkonom og kan skrive under på, at den åbner et væld af karrieremuligheder, hvis drømmen er at påvirke og forme fremtidens Danmark.

Indflydelse trækker

Som sekretariatschef i interesseorganisationen Lederne har Berit ansvaret for at udvikle den politiske interessevaretagelse for medlemmerne. Opgaven er at tilbyde politisk rådgivning til regeringen, Folketinget og centraladministrationen på områder, hvor der er fælles interesser og udfordringer.

”Jeg trækker selvfølgelig på min baggrund som økonom, men også mine erfaringer, når vi skal sammensætte indspil til Christiansborg. Det er fantastisk at kunne blande sig i samfundsdebatten, søge indflydelse og være med til at gøre en forskel”.

I de kommende år handler det hos Lederne blandt andet om understøtte samfundsopgaven med at komme mangel på udvalgte medarbejdertyper til livs og fokusere uddannelserne samt at forbedre mulighederne for iværksættere. Jo højre Berit selv er kommet i systemet, jo mere er hun inde over, og det giver muligheden for at se sammenhænge.

”En markant forskel ved at blive leder er, at jeg er inde over flere områder frem for at fordybe mig i specifikke indsatser. Det giver et kick at sætte retning. Nu er det andre end mig, der er specialister på hver deres felt, mens jeg skal se mere oppefra og på tværs. Det er super spændende og giver nye perspektiver”

Se altid muligheder

”Opgaven med at fremtidssikre det danske arbejdsmarked er vigtig og motiverende, og mit arbejdsfelt er helt nyt i Lederne. Det gør, at her hersker en entreprenant ånd, og dét giver energi. Før jeg har fået set mig om, har jeg lagt mange timer”.

Når Berit har fri, nyder hun at bruge tiden på ting, der giver et konkret resultat med det samme. Hun hygger sig med at klippe hæk og eksperimentere med hjemmelavet syltetøj. En gåtur til arbejde en morgen gennem København giver hende både ro og energi, og et råd giver hun også gerne med på vejen.

”Jeg tror, det er en god egenskab at være åben i forhold til sin karriere og for eksempel springe til, hvis nye muligheder byder sig til, for du kan ikke planlægge alt i livet”.