At blive ved med at lære og være nysgerrig er to råd, som jeg holder mig til.
Anushree Pandey
Lead Architect
Vestas Wind Systems A/S

Facts

Var der en specifik årsag til eller et specifikt øjeblik, hvor du indså, at du ville forfølge en lederkarriere?

Da jeg voksede op, var 90’erne tidspunktet hvor informationsteknologi blomstrede og som barn fandt jeg altid verden omkring computere og videnskab fascinerende. For mig og mange andre børn fra min generation gik programmering fra Logo til Basic, fra C til C++, Java, SQL & JavaScripting. Jeg var vild med at lave videnskabelige projekter og deltage i forskellige videnskabssymposier. At være god til programmering og matematik fik mig til at føle mig meget selvsikker. Jeg kommer fra en familie, hvor der lægges stor vægt på uddannelse og det at være selvstændig, så jeg valgte en lang videregående uddannelse som ingeniør i Informationsvidenskab, en specialisering som jeg var meget passioneret omkring. I de sidste 13 år, har jeg arbejdet på forskellige områder inden for IT og min evne til at udnytte min tekniske viden og samtidig lede mit team og interagere med forskellige interessenter har været helt centrale i forhold til at opnå resultater.

 

Hvad har været afgørende i forhold til at bringe dig til det sted, du er i dag?

For at opnå mine personlige eller professionelle drømme, har jeg arbejdet flittigt med disse tre P’er:

  • Udholdenhed – Hvad enten der er mit arbejde eller personlige liv, så holder jeg mig til denne dyd, som aldrig har svigtet mig. Hårdt arbejde har været nøglen til succes for mit vedkommende.
  • Pragmatisk – I stedet for at sidde fast i en situation og blive forvirret forsøger jeg at fokusere på fakta før jeg tager beslutninger. Selv i de mest modstridende situationer forbliver jeg rolig og finder en optimal løsning.
  • Personlige liv – Jeg er meget dedikeret og passioneret omkring mit arbejde, og på samme måde værdsætter jeg virkelig min fritid. Det har været muligt for mig at balancere begge, da jeg har en meget støttende partner. Min mand og jeg tror ikke på kønsspecifikke roller, så vi træder hele tiden til og hjælper hinanden med dagligdagens gøremål. Det gør det muligt for os at opnå den balance mellem arbejde og fritid, som vi har brug for.

 

Fortæl os om en kvindelig rollemodel, og den betydning denne person har haft for dig – enten personligt eller privat.

Der er så mange vise ord fra min mor, som jeg har med mig, lige meget hvad jeg laver. Men særligt to skiller sig ud. Meget tidligt i mit liv blev jeg lært at lige meget hvad du læser eller lærer vil det altid komme dig til gode før eller senere, og den tanke resonerer hos mig. Jeg tror på at man aldrig skal stoppe med at lære nye ting. Der må ikke være nogle begrænsninger eller hæmninger, når det kommer til at lære nye ting. Den anden ting hun understregede, var aldrig at skamme sig over at være nysgerrig. At være nysgerrig holder din appetit efter at lære nye ting i live. At blive ved med at lære og være nysgerrig er to råd, som jeg holder mig til og som jeg også vil råde andre unge til at følge.

De fleste kvindelige rollemodeller som jeg beundrer har lignende kvaliteter:

  • Modstandsdygtighed
  • Empati
  • Selvsikkerhed og selvtillid
  • Beslutsomhed
  • Hårdtarbejdende

Jeg blev opfostret af min mor, som var en højtuddannet underviser, der plantede vigtigheden af uddannelse og behovet for en professionel karriere i mig. Min storesøster har altid været en rollemodel for mine personlige og professionelle valg og har været min trofaste støtte gennem flere år. Min lillesøster stopper aldrig med at inspirere mig med hendes iver og hårdtarbejdende holdning til at yde mere i livet. I mit professionelle liv er jeg blevet inspireret af nogle exceptionelle, talentfulde, støttende og ambitiøse kollegaer og min nuværende leder, Astrid Louise Munk, er indbegrebet af en god leder. Jeg har altid følt mig heldig over at være omgivet af kvinder, som har inspireret mig med deres ’go-getter’ attitude, ikke har lagt skjul på deres selvsikkerhed og har mindet mig om at tro på mig selv.

 

Hvad værdsætter du mest ved dit job i dag?

Mit arbejde består i at lede et team af netværksspecialister og det involverer samarbejde med mennesker fra forskellige kulturer. Jeg elsker at arbejde med mangfoldige og talentfulde mennesker, som viser dedikation på daglig basis. Mit team og jeg arbejder med de seneste teknologier, og jeg elsker, at vi kan fremskaffe løsninger til produktioner, som hjælper organisationen med at opnå endnu mere.

 

Hvad betyder godt lederskab for dig?

For mig er godt lederskab at styrke dit team og have tiltro til at de tager de rigtige beslutninger. Der er altid en grund til, at en person tager en bestemt beslutning og som leder skal man være åben over for alle synspunkter. Det er vigtigt at være tillidsfuld, empatisk og have retningssans som leder, og man skal være den der ’walk the talk’.

 

Hvordan forestillede du dig, at dit liv og din karriere ville være, da du var 25?

I Indien træder man ind i den professionelle verden tidligere sammenlignet med mange andre vestlige lande. Jeg blev rekrutteret fra campus, mens jeg stadig studerede på ingeniøruniversitetet og jeg har arbejdet som softwareudvikler i et førende indisk MNC siden jeg var 22. Jeg er en person som elsker at have en plan i livet. Selvom ikke alle planer bliver opfyldt, holder jeg fast i mine mål, og jeg havde et klart billede af hvor jeg ville bevæge mig hen, da jeg startede min karriere. Jeg startede som softwareudvikler og jeg gik efter at lede et udviklingsteam. Jeg stræbte efter at få international arbejdserfaring og udvide mine perspektiver på livet. Jeg har flyttet en del i Indien, besøgt forskellige lande, boet og arbejdet i Australien i en del år og er nu bosiddende i Danmark. Det at flytte indebærer altid udfordringer men jeg værdsætter altid forandringerne.  Jeg tror stærkt på disse linjer: ”Den eneste gode ting ved de bump, jeg møder på min vej er, at når jeg kommer over dem, så bliver de mine milepæle.” Jeg har varieret og alsidig erfaring inden for IT, fra udviklingen til vedligeholdelse, fra teammedlem til teknisk leder og nu som Service Delivery Manager med ansvar for Global Network Deliveries i Vestas. Jeg har nydt hver en fase af min rejse indtil videre og den fortsætter…