”Hvis ting er udfordrende, hjælper det at tage opgaverne i mindre bidder”
Anne Dyrberg Rommer
Finansrådgiver, den Danske Ambassade i Washington DC (med orlov fra Danmarks Nationalbank)
Udenrigsministeriet

Facts

Var der en specifik årsag til eller et specifikt øjeblik, hvor du indså, at du ville forfølge en karriere indenfor ledelse (eller STEM)?

Jeg har altid godt kunne lide matematik og samfundsfag og tænkte derfor, at en kandidat i Økonomi ville være perfekt for mig. Derudover har jeg altid fulgt med i, hvad der sker i verden, og anså en uddannelse i Økonomi som en god måde at kombinere mine interesser på.

Hvad har været afgørende i forhold til at bringe dig til det sted, du er i dag?

Jeg har lært meget af mine forældre. Min far – der har spillet meget tennis – har altid sagt til min søster og mig, at man altid kan øve sig på noget. F.eks. i tennis, hvis ens modstander ikke var så god, kunne man øve sin serv eller spil tæt på nettet, og derved tage kontrol over egen udvikling. Det samme er gældende i ens job. Udfordrende opgaver er, i sagens natur, med til at udvikle dig, men får man en mere triviel opgave, kan man udvikle sig selv ved at løse den hurtigere, forbedre den måde problemet typisk løses på eller ved at finde nye løsninger. Jeg tror, ​​at min fars råd har hjulpet mig gennem hele min karriere, da jeg altid har set og opsøgt udviklingsmulighederne i forskellige situationer. Min mor lærte mig en anden vigtig ting: Hvis ting er udfordrende, hjælper det at tage opgaverne i mindre bidder. F.eks. hvis jeg har skulle skrive en stor rapport og ikke vidst, hvor jeg skulle starte, har det hjulpet at sætte mindre mål og løse dem et ad gangen. Det kan hjælpe at kunne se de små succeser og huske én på, at ”andre har gjort det, så det kan jeg også”.

Fortæl os om et kvindeligt forbillede og den indvirkning denne person havde på dig – enten personligt eller professionelt.

Der er mange store kvindelige forbilleder. Jeg beundrer Frida Kahlo – den mexicanske kunstner. Hendes evne til at overvinde fysisk handicap viser stor dedikation. For mig er hendes malerier små energieksplosioner fuld af liv og farver. Når jeg ser på dem, får jeg energi og bliver inspireret. Et andet forbillede er den tidligere udenrigsminister i USA, Madeleine Albright. Hun siger sin mening, hun ændrer verden og hun har en god sans for humor.

Hvad værdsætter du mest ved dit job i dag?

1. august startede jeg som finansiel rådgiver på den Danske Ambassade i Washington DC. Jobbet er et fantastisk mix af at udforme rapporter om aktuelle emner, f.eks. inflation og det amerikanske gældsloft, afvikle møder med relevante personer i DC. f.eks. fra the Fed, the World Bank el.lign. samt hvis der kommer delegationer fra Danmark. Derudover bidrager jeg til ”hverdagen på ambassaden”, deltager i møder, hjælper med at skrive taler osv. Det er et rigtig spændende arbejde. Jeg værdsætter, det har meget afveksling, hvor nogle arbejdsopgaver er fastlagte, og andre er mere løse, hvor man er “fri” til at undersøge emner, som man selv finder relevante.

Hvad betyder godt lederskab for dig?

I begyndelsen af ​​min karriere var det helt afgørende, at jeg havde gode ledere, der gav mig muligheder og personlig karriererådgivning ift. at se mine styrker og svagheder. En god leder er en, sætter tonen og viser vejen samt spiller en afgørende rolle i ens udvikling. Man vokser ved at møde udfordringer, og derfor er en god leder en, der ser dig, tror på dine evner. Det gælder også, hvis man har brug for støtte og opbakning. Derudover skal en god leder være socialt intelligent, inspirerende og gå forrest. Social intelligens kan f.eks. være evnen til at skabe tillidsfulde relationer, hvilket er en forudsætning for alt. En god leder forstår værdien af ​​god (og meget) kommunikation, er engageret i sine medarbejderes udvikling og tænder deres drive.

Hvordan forestillede du dig, at dit liv og din karriere ville være, da du var 25?

Som 25-årig var jeg nyuddannet Cand.merc. fra Københavns Universitet og havde min grad fra London School of Economics. Jeg var i Washington DC på min 25-års fødselsdag (der blot var to uger efter ’9/11’ skete). Jeg havde netop landet mit drømmejob i Danmarks Nationalbank, hvor jeg forinden havde været i en normeret kortidsstilling som konsulent i the World Bank. På det her tidspunkt var jeg begejstret for alt og tænkte, at min karrierevej ikke kunne være bedre. Jeg kunne faktisk ikke forestille mig, at jeg nogensinde ville ændre kurs. Og nu – mange år senere – er jeg stadig i Nationalbanken, og jeg har det på præcis samme måde. Pt. er jeg i Washington DC og arbejder som finansiel rådgiver på den Danske Ambassade. Det er fantastisk at have arbejdet et sted så længe og stadig tænke, at man kan blive ved at udvikle sig – både personligt og professionelt. Hvad mere kan man ønske dig?