• ”Virkeligheden er, at jo højere ledelsesansvar du får, jo mere fleksibilitet og frihed har du til at prioritere”


    Hanne Kærhøg
    Partner & Head of Financial Services Consulting, PwC

“Virkeligheden er, at jo højere ledelsesansvar du får, jo mere fleksibilitet og frihed har du til at prioritere.”

Hanne Kærhøg
Partner & Head of Financial Services Consulting, PwC

Lad livet skifte retning

Som rådgiver for den finansielle sektor i et af landets største revisionsselskaber, er Hanne Kærhøg fokuseret på at skabe udvikling både sammen med kunderne og gennem den personlige rejse. Hun er karrierefokuseret men har sluppet tøjlerne undervejs og lært, at der altid er en vej tilbage.

De første 10 år af sin karriere havde Hanne Kærhøg fokus på at løse komplekse og udfordrende projekter i sin rolle som konsulent. Men da hendes mand fik tilbud om udstationering i Hong Kong, tog hun med. Studier på universitet i Hong Kong, 50 km’s løb i bjergene, fundraising og parrets tre børn fyldte hverdagen i seks år.

”Som ung kvinde kan du se frem til at skulle arbejde, til du er 70 eller måske 75 år, så prioriteringer må godt ændre sig gennem livet. Da vi skulle afsted, skrev jeg en liste over alt det, jeg ville nå. Og gjorde det! Det kan godt lade sig gøre at komme tilbage til karrieren”.

Ind i kampen igen

Efter seks år i henholdsvis Kina og USA savnede Hanne at arbejde og dyrke den del af sin identitet. Hun vidste, det ville blive hårdt at kæmpe sig tilbage og finde en virksomhed, der ville og turde tage hende ind efter en række år ude. I dag er hun partner hos PwC med ansvar for rådgivning i den finansielle sektor.

”Det er hårdt men muligt at skifte karrieretrack. Jeg var SÅ motiveret, da jeg kom tilbage, fordi jeg havde prøvet så meget andet. Jeg tror også, at det bringer en større troværdighed ind i min rådgivning. Det giver ro og erfaring at have kastet sig ud, hvor det er svært at bunde.”

Som partner og Head of Financial Services Consulting sidder Hanne med ansvar for rådgivningsydelserne til den finansielle sektor med fokus på forretningsoptimering. Der bliver jongleret med blandt andet digitalisering, disruption og ny persondataforordning.

”Virkeligheden er, at jo højere ledelsesansvar du får, jo mere fleksibilitet og frihed har du til at prioritere. Noget af det mest interessante ved mit job er netop muligheden for at udvikle de teams, jeg indgår i. Det kræver lyst til læring og forandringsparathed. Lige præcis det, som jeg syntes, er allermest spændende.

Mærk efter

Årene i udlandet har givet Hanne et andet syn på Danmark, hvor hun ikke synes, der er særlig meget forskel på folk i forhold til andre dele af verden. Det gælder også imellem kønnene.

”Jeg har altid arbejdet i en meget mandsdomineret verden men altid set mig selv som ligeværdig. Jeg synes, du har ansvar for din egen karriere og tror på karma. Du skal hjælpe og samarbejde, og så kommer det godt tilbage. Prioriter at opbygge dit netværk og giv mere end du tager”.

Med tre børn er privatlivet ikke ret poleret, og Hanne er opmærksom på, hvordan der hele tiden er en balance i prioriteterne. Det kan være rigtig svært, men øvelse gør mester.

”Du skal mærke efter, hvad der er rigtigt for dig selv og vælge et miljø med opbakning. Ingen kan klare sig alene, og mange vil gerne hjælpe. Selv valgte jeg uddannelse efter internationale muligheder og vidste tidligt, jeg skulle sætte min egen retning i stedet for at følge andres”.

FAKTABOKS

Navn:Hanne Kærhøg  
Alder:46 år (f. 1971)
Uddannelse:Uddannelse: Cand.merc.(International Marketing and Management) fra CBS og RPI (Rensselaer Polytechnic Institute).
Titel:Partner & Head of Financial Services Consulting
Virksomhed:PwC
Børn:3 på hhv. 17, 14 og 10 år
Civilstatus:Gift
Fun facts:Har læst kinesisk sociologi og antropologi